Verhuizen naar Tsjechië

Tsjechië is een populair vakantieland in Centraal-Europa. Sinds 1993 is Tsjechië een zelfstandig land, voorheen was het onderdeel van Tsjecho-Slowakije. Het zelfstandige land telt ongeveer 11 miljoen inwoners.

Bent u van plan om te verhuizen naar Tsjechië? Wij van de Koops verhuisgroep helpen u graag. Als u voor ons kiest kunt u rekenen op:

  • een goed verloop van de verhuizing door veel ervaring
  • makkelijk verhuizen door ons logistieke voordeel
  • een goedkopere verhuizing dankzij onze vele en goede contacten

WAAR MOET U OP LETTEN BIJ EEN VERHUIZING NAAR TSJECHIË?

Als u van plan bent om naar Tsjechië te verhuizen, zult u met veel zaken rekening moeten houden. Wij van Koops verhuisgroep hebben een aantal belangrijke zaken voor u op een rijtje gezet.

De Tsjechische taal

Over het algemeen spreken niet veel Tsjechen Engels. Het is dus raadzaam om er voor te zorgen dat u voor vertrek het grondbeginsel van de Tsjechische taal spreekt.

Uitschrijven bij uw gemeente

Wanneer u naar Tsjechië gaat verhuizen is het van belang dat u zich vijf dagen voor of na de officiële verhuisdag laat uitschrijven bij uw gemeente.

Contacteer de belastingdienst

Voordat u naar Tsjechië vertrekt is het raadzaam om even contact op te nemen met de belastingdienst. Zij kunnen u helpen om alle belastingzaken voor vertrek af te ronden. Wanneer u bijvoorbeeld huur of zorgtoeslag ontvangt, kunt u dit zelf voor vertrek stopzetten.

WEETJES OVER TSJECHIË

Wist u dat ...

  • De Praagse Burcht met 70.000 m² het grootste kasteel ter wereld is?
  • Het in Tsjechie verplicht is om altijd met dimlichten aan te rijden?

Koops verhuisgroep: