Verhuizen naar Polen

Vandaag de dag komt het steeds vaker voor dat Nederlanders emigreren naar Polen. De Republiek Polen ligt in Midden-Europa en heeft 21 miljoen méér inwoners dan Nederland. In de hoofdstad, Warschau, wonen al zo’n 2 miljoen inwoners. Ondanks de vele en grote verwoestingen tijdens de tweede wereldoorlog is een groot deel van het Poolse culturele erfgoed bewaard gebleven. Op dit moment zijn er 14 Poolse erfgoedplaatsen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De officiële taal in Polen is Pools en de overwegende religie in dit land is Katholiek. Polen is voor Nederlanders een erg goedkoop land om te wonen, dus het is niet vreemd dat steeds meer mensen willen verhuizen naar Polen.

Bent u van plan om naar Polen te gaan verhuizen? Kies dan voor Koops Verhuisgroep. Wij helpen u door:

  • een goedkopere verhuizing dankzij goede contacten in Oostenrijk
  • een logistiek voordeel door onze ligging in Nederland
  • een goede en gestroomlijnde verhuizing door veel ervaring

WAAR MOET U AAN DENKEN ALS U NAAR POLEN VERHUIST?


Legale documenten

Als u gaat emigreren naar Polen kan het zijn dat instanties in uw nieuwe woonplaats vragen om bepaalde documenten. Denk bijvoorbeeld aan een akte van de burgerlijke stand. Een document dat in Nederland rechtsgeldig is, is dat helaas niet automatisch in het buitenland. Op de website van de overheid kunt u meer informatie vinden over de legalisatie van Nederlandse documenten.

Contact met de belastingdienst

Het is raadzaam om contact op te nemen met de belastingdienst zodat zij u kunnen helpen met belastingzaken die voor vertrek afgehandeld moeten worden. Het kan nuttig voor u zijn om een gemachtigde aan te wijzen die deze zaken voor u waarneemt op het moment dat u verhuisd bent.

Uitschrijven bij het bevolkingsregister

Wanneer u gaat verhuizen naar het buitenland moet u zich uitschrijven bij de Nederlandse gemeente. Hiervan krijgt u een uitschrijvingsbewijs. Deze kunt u op laten maken in de periode van vijf dagen voor en vijf dagen na de officiële verhuisdatum. Uw gegevens worden daarna overgeschreven naar een speciaal bestand van de gemeente Den Haag.

LEUKE WEETJES OVER POLEN

Wist u al dat in Polen ...

  • De witte adelaar het nationale symbool is?
  • Betaald wordt met de Zloty (PLN)? Dit betekent goud
  • De meeste winnaars heeft met de titel ‘sterkste man van de wereld’?

Heeft u nog vragen, wensen of opmerkingen over verhuizen naar Polen? Schroom dan vooral niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag uw emigratie naar Polen zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Koops verhuisgroep: