Verhuizen naar Noorwegen

Denkt u erover na om naar Noorwegen te verhuizen of emigreren? Een huisje in de natuur, waar u kunt genieten van de rust, ruimte en vrijheid? Dan is Noorwegen absoluut het land om naar toe te emigreren. Vele Nederlanders zijn u via ons verhuisbedrijf al voor gegaan en wonen nu naar alle tevredenheid in Noorwegen.

Waarom verhuizen met de Koops Verhuisgroep?

  • Goedkopere verhuizing dankzij goede contacten in Noorwegen
  • Logistiek voordeel i.v.m. de ligging in Nederland
  • Betere verhuizing door veel ervaring

Waarom naar Noorwegen emigreren?

Ten eerste is Noorwegen een land met een prachtige natuur met vele gezichten. Van uitgestrekte hoogvlakten tot prachtige groene fjorden. De natuur van Noorwegen bestaat uit bergen, bossen en water. Er wonen relatief weinig mensen waardoor je er uitstekend heen kunt gaan voor je rust.

Noorwegen is ook een buitengewoon rijk land door energiebronnen zoals olievelden en elektriciteit. Ook is het in veel gevallen financieel aantrekkelijk om naar Noorwegen te verhuizen.

Veel Noorse provincies en gemeenten hebben speciale projecten lopen om buitenlanders naar Noorwegen te halen. Dit is voornamelijk om de vergrijzing tegen te gaan. Noorwegen heeft namelijk te maken met een snel voortschrijdende vergrijzing. Het is echter niet zo dat iedereen zomaar welkom is.

De emigratieprojecten gelden meestal voor mensen met een bepaalde financiële situatie en aantrekkelijke arbeidsmogelijkheden. Nederlanders, Duitsers en Belgen zijn vaak aantrekkelijk voor de Noorse projecten. Vooral voor technische mensen zoals timmerlieden, lassers, loodgieters, etc.

De huizen en de grond is in Noorwegen ook een stuk goedkoper dan in Nederland. Echter is het leven zelf wel duurder in Noorwegen ten opzichte van Nederland. Daar staat dan weer tegenover dat het inkomen ook hoger ligt.

Enkele leuke feitjes over Noorwegen

Wist u dat…

  • Noorwegen een pinguïn geridderd heeft?
  • Noorwegen van noord naar zuid net zo lang is als de afstand tussen Amsterdam en Lissabon.
  • Jazz in heel Noorwegen en in het bijzonder in Oslo heel populair is.
  • Noorse ouders in het eerste levensjaar van het kind recht hebben op betaald verlof, de moeder zelfs 12 maanden lang.

Heeft u uw keuze gemaakt en wilt u verhuizen naar Noorwegen? Dan is verhuisbedrijf Koops uw ideale partner. Vraag gauw een offerte aan en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

Koops Verhuisgroep: