Verhuizen naar Hongarije

Hongarije (Engels: Hungary, Hongaars: Magyarország) is een steeds populairdere bestemming om naartoe te emigreren. Het land grenst aan maar liefst 7 andere landen. Dit zijn Oostenrijk, Slowakije, Oekraïne, Roemenië, Servië, Kroatië en Slovenië. De hoofdstad van Hongarije is Boedapest (Budapest). Een aantal andere grote steden in Hongarije zijn Debrecen, Miskolc, Szeged en Pécs. Er wonen ongeveer 10 miljoen mensen in Hongarije. De goedkope huizen en het rustige, onbezorgde leven zijn een aantal redenen om te verhuizen naar Hongarije.

Bent u van plan om naar Hongarije te verhuizen? Dan helpt Koops Verhuisgroep u graag met dit spannende proces. Wij kunnen ervoor zorgen dat:

  • u een prettige verhuizing heeft door onze vele ervaring met (inter)nationale verhuizingen
  • u vele logistieke voordelen heeft door onze centrale ligging in Nederland
  • u goedkoop kunt verhuizen door onze vele contacten in binnen- en buitenland

WAAR MOET U AAN DENKEN ALS U NAAR HONGARIJE VERHUIST?

De Taal

In Hongarije spreken ze Hongaars (Magyar). Dit is de officiële taal in Hongarije. Daarnaast wordt er op kleine schaal Duits en Engels gesproken. In de grote steden wordt er nog wel Engels en Duits gesproken. Op het platteland spreken ze bijna alleen maar Hongaars.

Weer en klimaat

Hongarije heeft een gematigd landklimaat. In de hoogste delen van het Transdanubisch Middelgebergte en het Noordelijk Middelgebergte heerst een subalpien klimaat. De Grote Laagvlakte in Hongarije heeft een echt landklimaat. Hongarije heeft koude, natte winters en warme zomers. In de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 20 tot 35 graden. In de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 5 tot -15 graden. De watertemperatuur van het Balatonmeer kan in de zomermaanden oplopen tot 25 graden.

Waar gaat u wonen in Hongarije?

Het is belangrijk dat u goed nadenkt waar u wilt gaan wonen in Hongarije. Een groot gedeelte van het succes van het wonen in Hongarije is afhankelijk van de regio en plaats waar u gaat wonen. Het is handig dat als u gaat verhuizen naar Hongarije u de taal beheerst. Vooral als u niet in de grote steden wilt gaan wonen. De meeste inwoners op het platteland spreken alleen maar Hongaars. Communicatie zal dan moeilijk gaan. Gaat u daarentegen in een plaats in Hongarije wonen waar al enkele andere Nederlanders of Belgen wonen, dan wordt de communicatie een stuk eenvoudiger. Een andere tip is dat als u denkt nog regelmatig naar Nederland te gaan, niet te ver van een vliegveld (in Boedapest of Debrecen) te gaan wonen. Van daaruit zit u in 2 uur in Nederland.

Goedkoper leven in Hongarije

Een voordeel van het emigreren naar Hongarije is dat het leven daar een stuk goedkoper is. Zo zijn de huizenprijzen niet duur in Hongarije en ook de dagelijkse levensbehoeften zijn gemiddeld goedkoper. Benzine is goedkoper en verse groente en fruit zijn tot wel 70 % goedkoper. Bent u inmiddels de leeftijd van 65 voorbij en geniet u nu van uw pensioen? Ook dan is Hongarije een interessant land om te wonen. U betaalt in de meeste gevallen geen belasting over uw pensioen. Uw netto inkomen in Hongarije is dus hoger terwijl de lasten lager zijn.

Wel of geen visum of werkvergunning nodig?

U heeft als Nederlander geen visum of werkvergunning nodig als u in een ander EU-land werkt. Dus u heeft in Hongarije geen visum nodig. Hongarije is aangesloten bij de Europese Unie. In de overige Europese landen is dit wel verplicht.

Raadpleeg de Hongaarse ambassade

Als u wilt verhuizen naar Hongarije heeft u te maken met regels die in Hongarije gelden. Die zijn van groot belang als u daar heen gaat. Op de website van de Hongaarse ambassade van Boedapest vindt u veel informatie. Als u meer dan 90 dagen achtereen in Hongarije wilt verblijven, moet u zich hier laten registeren. U mag bijvoorbeeld maar 3 maanden met uw Nederlandse kenteken rijden in Hongarije. En maximaal 6 maanden uw Nederlandse rijbewijs gebruiken. Ook uw Nederlandse AOW- of pensioen kan problemen op gaan leveren. U kunt zich daarvoor verzekeren. Vraag dit allemaal goed na bij de ambassade. Die helpen u hier graag mee.

LEUKE WEETJES OVER HONGARIJE

Wist u dat:

  • Toeristen Hongarije het meest bezoeken vanwege de lage prijzen?
  • De balpen en de Rubiks kubus zijn uitgevonden in dit land?
  • Ieder jaar meer dan 10 miljoen toeristen Hongarije bezoeken?
  • Meer dan 5 miljoen Hongaren buiten de landsgrenzen wonen?
  • Het Balatonmeer het grootste meer van centraal Europa is?

Wilt u meer informatie omtrent uw verhuizing naar Hongarije?

Neem gerust contact op met ons. Onze experts weten precies hoe ze u kunnen helpen. Neem vrijblijvend contact op met 050 205 2712 of vul geheel vrijblijvend het offerteformulier in.

Koops verhuisgroep: