Verhuizen naar Denemarken

Denemarken is het meest zuidelijke land van Scandinavië en heeft redelijk wat overeenkomsten met Nederland. Zo is het landschap vrij vlak en lijkt de taal erg op Nederlands. Ook heeft Denemarken relatief veel kustgebied en landbouwgrond.

Het is een prachtig land om naar toe te emigreren of te verhuizen en verhuisbedrijf Koops heeft 3 voordelen voor een goede en soepele verhuizing.

  • Goedkopere verhuizing dankzij goede contacten in Denemarken
  • Logistiek voordeel i.v.m. de ligging in Nederland
  • Betere verhuizing door veel ervaring

Verhuizen naar denemarken? Let op!

Wanneer u van plan bent om te emigreren naar Denemarken moet u veel dingen regelen. De Koops verhuisgroep heeft alvast een aantal belangrijke zaken voor u op een rijtje gezet:

Uitschrijven Gemeente

Wanneer u naar Denemarken gaat verhuizen moet u uw paspoort overzetten. U moet zich inschrijven in Denemarken en uitschrijven als Nederlandse burger. U kunt zich laten voorlichten in Den haag bij de ambassade van Denemarken. Zo voorkomt u eventuele verassingen.

Bankrekening

U kunt uw Nederlandse bankrekening behouden als u er een Nederlands adres aan kunt koppelen. Bedenk wel dat u sommige bankzaken persoonlijk moet afhandelen en dat u er dus verstandig aan doet om een betrouwbaar persoon zoals een familielid of goede vriend te bemachtigen.

Krediet

Volgens de Nederlandse wet is het niet toegestaan om krediet te ontvangen in Nederland als je er niet woont. Dit betekent dus dat je niet rood kan staan op je rekening en dat je geen Nederlandse credit card mag hebben, wanneer je in Denemarken woont. Al je schulden en openstaande rekeningen moeten zijn betaald.

Regel een geldig rijbewijs

Wanneer u van plan bent om langer dan zes maanden in Finland te gaan wonen, dan moet u beschikken over een internationaal rijbewijs. Een internationaal rijbewijs kunt u regelen bij de gemeente.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen of neem contact op met uw gemeente.

Enkele leuke feitjes over Denemarken

Wist u dat…

  • Kleinste hotel DenemarkenDenen de gelukkigste mensen op de wereld zijn
  • Denen van stranden houden, wat niet zo raar is aangezien ze meer dan 7.000 km aan kust hebben en nooit verder dan 50 kilometer van de zee zitten
  • Denen gek zijn op zoethout, zelfs zoveel dat ze er een festival over hebben
  • Denemarken beschikt over werelds kleinste hotel
  • Als je je baan verliest in Denemarken, de regering tot 90% van je salaris blijft uitbetalen voor maximaal twee jaar!
Offerte aanvragen

Koops Verhuisgroep: