Verhuizen naar Zwitserland

Zwitserland is een land midden in Europa met als buren Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Italië. Officieel heeft Zwitserland geen hoofdstad, maar Bern vervult in de praktijk toch wel de rol als hoofdstad en wordt dan ook aangeduid als bondsstad. Traditioneel wordt 1 augustus 1291 gehanteerd als de datum waarop Zwitserland ontstond.

Bent u van plan om naar Zwitserland te verhuizen? Koops Verhuisgroep helpt u graag met haar kunde. Wij kunnen ervoor zorgen dat:

  • u een prettige verhuizing heeft door onze vele ervaring met (inter)nationale verhuizingen
  • u vele logistieke voordelen heeft door onze centrale ligging in Nederland
  • u goedkoop kunt verhuizen door onze vele contacten in binnen- en buitenland

WAAR MOET U AAN DENKEN ALS U NAARZWITSERLAND VERHUIST?

In Zwitserland spreken ze verschillende talen, waaronder Duits, Frans, Italiaans en Reto-Romaans. De natuur in Zwitserland is betoverend mooi en verrassend genoeg nog niet ontdekt door het massatoerisme. Wellicht door het ontbreken van een zee, of door de hogere prijzen. Toch zijn de Alpen in Zwitserland een ideale bestemming voor een wandel- of fietsvakantie.

Contact met de belastingdienst

Het is raadzaam om contact op te nemen met de belastingdienst zodat zij u kunnen helpen met belastingzaken die voor vertrek afgehandeld moeten worden. Het kan nuttig voor u zijn om een gemachtigde aan te wijzen die deze zaken voor u waarneemt op het moment dat u verhuisd bent.

Uitschrijven bij het bevolkingsregister

Wanneer u gaat verhuizen naar het buitenland moet u zich uitschrijven bij de Nederlandse gemeente. Hiervan krijgt u een uitschrijvingsbewijs. Deze kunt u op laten maken in de periode van vijf dagen voor en vijf dagen na de officiële verhuisdatum. Uw gegevens worden daarna overgeschreven naar een speciaal bestand van de gemeente Den Haag.

Wel of niet een visum

Het is mogelijk om naar Frankrijk te verhuizen zonder visum, maar wanneer u definitief naar Frankrijk emigreert wordt het wel aanbevolen om een verblijfsvergunning aan te vragen. Deze kunt u namelijk nodig hebben als u een huis gaat kopen of huren. Een verblijfsvergunning kan gemakkelijk aangevraagd worden bij de vreemdelingenpolitie, het stadhuis of de gemeente waar u naartoe verhuist.

WEETJES OVER ZWITSERLAND

Wist u al ...

  • dat Zwitserland met meer dan 7.000 meren en 65/00 km aan stromend water een ‘waterland’ is?
  • dat Zwitserland het meest milieuvriendelijke land ter wereld is?
  • dat mensen uit Zwitserland in de top 3 van hoogste levensverwachting zitten?

Koops verhuisgroep: