Verhuizen naar Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een land dat in het zuidelijkste puntje van Afrika ligt. Het land heeft sinds de zeventiende eeuw een rijke koloniale geschiedenis en is met drie hoofdsteden een van de meest ontwikkelde landen van het continent. Het klimaat in Zuid-Afrika is grotendeels halfwoestijn en subtropisch langs de kust. Dit betekent dat het overdag zonnig is, en ’s nachts erg koel. Over het algemeen heeft Zuid-Afrika een warm gematigd klimaat met weinig neerslag en veel zon.

Bent u van plan om naar Zuid-Afrika te verhuizen? Koops Verhuisgroep helpt u graag met haar kunde. Wij helpen u door:

  • een goedkopere verhuizing dankzij goede contacten in Zuid-Afrika
  • een logistiek voordeel door onze ligging in Nederland
  • een goede en gestroomlijnde verhuizing door veel ervaring

WAAR MOET U AAN DENKEN ALS U NAAR ZUID-AFRIKA VERHUIST?

De natuur van Zuid-Afrika behoort tot de mooiste van de wereld. Met haar diversiteit aan landschappen en natuurschoon, prachtige bloemen en planten en wilde dieren is Zuid-Afrika een populaire plek om voor een langere tijd te bezoeken.

Contact met de belastingdienst

Het is raadzaam om contact op te nemen met de belastingdienst zodat zij u kunnen helpen met belastingzaken die voor vertrek afgehandeld moeten worden. Het kan nuttig voor u zijn om een gemachtigde aan te wijzen die deze zaken voor u waarneemt op het moment dat u verhuisd bent.

Uitschrijven bij het bevolkingsregister

Wanneer u gaat verhuizen naar het buitenland moet u zich uitschrijven bij de Nederlandse gemeente. Hiervan krijgt u een uitschrijvingsbewijs. Deze kunt u op laten maken in de periode van vijf dagen voor en vijf dagen na de officiële verhuisdatum. Uw gegevens worden daarna overgeschreven naar een speciaal bestand van de gemeente Den Haag.

Wel of niet een visum

Tegenwoordig is het niet meer mogelijk om vanuit Zuid-Afrika een aanvraag voor een vergunning te doen. Dit kan alleen nog maar gedaan worden bij de Zuid-Afrikaanse Ambassade in Den Haag. U kunt dus niet meer Zuid-Afrika binnenkomen op een toeristenvisum en dan van daaruit een aanvraag voor een ander type (werk- of verblijfs)vergunning indienen.

WEETJES OVER ZUID-AFRIKA

Wist u al ...

  • dat de oudste sporen van de mensheid zijn gevonden in Zuid-Afrika?
  • dat u in sommige restaurants in Zuid-Afrika u uw eigen alcohol mag meenemen?
  • dat Zuid-Afrika de grootste en belangrijkste economie van het continent Afrika heeft

Koops verhuisgroep: