Verhuizen naar Turkije

Emigreren naar Turkije? Turkije is een bijzonder land. Dit is namelijk het enige land wat voor een deel in Azië ligt en voor een deel in Europa. Het Aziatische deel en het Europese deel worden gescheiden door de Dardanellen, de Zee van Marmara en de Bosporus, die gezamenlijk de Middellandse Zee met de Zwarte Zee verbinden.

Bent u van plan om naar Turkije te verhuizen? Koops Verhuisgroep helpt u graag. Dit doen wij door:

  • een goedkopere verhuizing dankzij goede contacten in Turkije
  • een logistiek voordeel door onze ligging in Nederland
  • een goede en gestroomlijnde verhuizing door veel ervaring

WAAR MOET U AAN DENKEN ALS U NAAR TURKIJE VERHUIST?

Turkije behoort als land niet tot de EU. Daarom wordt hier nog betaalt met de Turkse Lira. Door al het toerisme is de Euro echter wel zeer geliefd onder de Turkse inwoners waarvan er meer dan 80 miljoen zijn. Ruim 96% hiervan is moslim.

Wel of niet een visum

Bent u van plan om naar Turkije te verhuizen met het doel u daar te vestigen, dan bent u verplicht om binnen een maand na aankomst een verblijfsvergunning aan te vragen. Daarna kunt u ook een werkvergunning aanvragen. Het visum kan ook voor vertrek aangevraagd worden bij de Turkse ambassade, maar dit is niet noodzakelijk. Wilt u echter direct aan de slag gaan in Turkije, dan is het raadzaam om direct een werkvergunning aan te vragen bij de ambassade of het consulaat voordat u naar Turkije gaat emigreren.

Uitschrijven bij het bevolkingsregister

Wanneer u gaat verhuizen naar Turkije moet u zich uitschrijven bij de Nederlandse gemeente. Hiervan krijgt u een uitschrijvingsbewijs. Deze kunt u op laten maken in de periode van vijf dagen voor en vijf dagen na de officiële verhuisdatum. Uw gegevens worden daarna overgeschreven naar een speciaal bestand van de gemeente Den Haag.

Vraag een DigiD aan

Met een DigiD kunt u zich vanuit het buitenland identificeren op website van de Nederlandse overheid. Zo kunt u zaken online regelen, bijvoorbeeld op de website van de belastingdienst. Een DigiD aanvragen kan alleen als u ingeschreven staat bij een Nederlandse gemeente. Vraag deze dus aan voordat u verhuist.

WEETJES OVER TURKIJKE

Wist u al ...

  • dat twee van de zeven wereldwonderen in Turkije liggen? De Tempel van Artemis en het Halicarnassus Mausoleum
  • dat Turkije een kustlijn heeft van 6530 lang?
  • dat Ankara en niet Istanbul de hoofdstad van Turkije is?

Heeft u uw keuze gemaakt en wilt u verhuizen naar Turkije? Dan is Verhuisbedrijf Koops uw ideale partner. Vraag gauw een offerte aan en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Koops verhuisgroep: