Verhuizen naar Spanje

Spanje is een pracht land dat natuurlijk bekend staat om het gunstige klimaat. Het is al jaren een van de populairste vakantielanden onder de Nederlanders, maar het blijft ook een populair land om in te wonen.

Heeft u plannen om naar Spanje te verhuizen? Wij van Koops verhuisgroep zorgen er graag voor dat uw spullen veilig worden vervoerd. Als u voor ons dan kunt u rekenen op:

  • een betrouwbaar verhuisbedrijf met veel ervaring
  • lage kosten aangezien wij goede contacten hebben in Spanje
  • logistiek voordeel dankzij onze ligging in Nederland

WAAR MOET U OP LETTEN BIJ EEN VERHUIZING NAAR SPANJE?

Feestdagen in Spanje

In Spanje zijn erg veel feestdagen, de meeste hiervan zijn katholiek gerelateerd en vaak zijn de Spanjaarden dan vrij. De meest bekende feestdagen zijn: Semana Santa, Corpus Christi, Feria de Abril en Tomatina. Deze feesten gaan vaak gepaard met muziek en vuurwerk.

De Spaanse taal

Als u gaat verhuizen naar Spanje is het raadzaam om de Spaanse taal te beheersen. Hier wordt namelijk erg weinig en slecht Engels gesproken.

Spaanse cultuur

Er zijn een aantal grote cultuur verschillen tussen de Nederlanders en de Spanjaarden. Zo kennen veel dorpen en steden een zogeheten "Siësta", hierbij sluiten de winkels rond 14:00 in de middag en gaan ze rond 17:00 weer open. In de tijd dat de winkels dicht zijn wordt er vaak warm gegeten.

LEUKE WEETJES OVER SPANJE

Wist u dat...

  • Niet vrijdag de 13e maar dinsdag de 13e een ongeluksdag in Spanje is?
  • Spanje het enige Europese land is waar bananen groeien
  • Er in Spanje meer dan 13.000 tapas gelegenheden zijn?

Koops verhuisgroep: