Verhuizen naar Slovenië

Slovenië (in het Engels: Slovenia en in het Sloveens: Slovenija) grenst aan Oostenrijk, Italië, Kroatië en Hongarije. Slovenië is lid van de Europese Unie. De hoofdstad van Slovenië is Ljubljana. De grootste steden in Slovenië zijn: Maribor, Koper, Kranj en Celje. Er wonen ongeveer 2 miljoen mensen in Slovenië.

Bent u van plan om naar Slovenië te verhuizen? Dan helpt Koops Verhuisgroep u graag met dit spannende proces. Wij kunnen ervoor zorgen dat:

  • u een prettige verhuizing heeft door onze vele ervaring met (inter)nationale verhuizingen
  • u vele logistieke voordelen heeft door onze centrale ligging in Nederland
  • u goedkoop kunt verhuizen door onze vele contacten in binnen- en buitenland

WAAR MOET U AAN DENKEN ALS U NAAR SLOVENIË VERHUIST?

De taal

Sloveens is de officiële taal in Slovenië. Daarnaast wordt er Italiaans en Hongaars gesproken.

Weer en klimaat

Slovenië heeft een mediterraan klimaat aan de kust en een landklimaat in het binnenland. De temperaturen in wintermaanden liggen rond de 0 tot 10 graden en tijdens 20 tot 25 graden in de zomermaanden.

Over de ligging van Slovenië

Slovenië ligt in het zuidoostelijke deel van Europa op het Balkan schiereiland. Het is het meest westelijk gelegen land op de Balkan en heeft een kustlijn van 47 kilometer aan de Adriatische Zee. Er zijn ondanks dat Slovenië een relatief klein land is veel geografische verschillen in het land. Het noordelijke gedeelte wordt gevormd door drie gebergtes; de Kamnische Alpen, de Karawanken en de Julische Alpen. Van deze drie zijn de Julische Alpen de hoogste en grootste. Het oostelijke deel van Slovenië is relatief vlak en loopt over in de Hongaarse Pannonische laagvlakte. Het zuiden en zuidwesten bestaat uit heuvelachtig Karst landschap met veel meren, grotten en ondergrondse rivieren. De hoofdstad Ljubljana is de grootste stad van Slovenië.

Wel of geen visum of werkvergunning nodig?

U heeft als Nederlander geen visum of werkvergunning nodig als u in een ander EU-land werkt. Dus u heeft in Slovenië geen visum nodig. Slovenië is namelijk lid van de Europese Unie.

Raadpleeg de Sloveense ambassade

Als u wilt verhuizen naar Slovenië moet u erom denken dat daar misschien wel hele andere regels gelden dan hier in Nederland. U kunt zich laten informeren door de Sloveense ambassade in Nederland. Of vraag de Nederlandse ambassade die in Slovenië zit. Ook het land waarin u woont of werkt (of dit gaat doen) zal waarschijnlijk belasting heffen. U moet dit allemaal ter plaatse uitzoeken. Een aantal Nederlandse ambassades biedt extra informatie. Bijvoorbeeld contactgegevens of uitleg over het belastingstelsel van het betreffende land.

Uitschrijven bij uw gemeente

Wanneer u gaat verhuizen naar het buitenland moet u zich uitschrijven bij de Nederlandse gemeente. Hiervan krijgt u een uitschrijvingsbewijs. Deze kunt u op laten maken in de periode van vijf dagen voor en vijf dagen na de officiële verhuisdatum. Uw gegevens worden daarna overgeschreven naar een speciaal bestand van de gemeente Den Haag.

LEUKE WEETJES OVER SLOVENIË

Wist u dat...

  • Slovenië het enige land is ter wereld met LOVE in de naam?
  • Er in Slovenië een weg is die de vorm van een hart heeft?
  • Na Zweden en Noorwegen Slovenië het meest beboste land is?
  • Er ongeveer 450 bruine beren in Slovenië leven?
  • U in Slovenië de helderste rivieren van Europa kan vinden?
  • Maar liefst 78% van het Sloveense grondgebied hoger ligt dan 700m?

Wilt u meer informatie omtrent uw verhuizing naar Slovenië?

Neem gerust contact op met ons. De experts weten precies hoe ze u kunnen helpen, neem vrijblijvend contact op met 050 – 3090115 of vul geheel vrijblijvend het offerteformulier in.

Koops verhuisgroep: