Verhuizen naar Rusland

Met een oppervlakte ruim 17 miljoen vierkante meter is Rusland het grootste land ter wereld en zelfs bijna twee keer zo groot als Canada, het land dat volgt op de tweede plek. De hoofdstad en het economische hart van Rusland is Moskou. Ruim 70% van de bevolking van Rusland woont hier. Rusland kent lange, donkere en koude winters. In het hoge noorden kan de winter wel zes maanden duren. De plaats Ojmjakon staat bekend als de koudste bewoonbare plaats ter wereld. Op deze plek, boven de poolcirkel gelegen in Siberië, komt de temperatuur in januari gemiddeld niet boven -50 °C

Bent u van plan om naar Rusland te verhuizen? Koops Verhuisgroep helpt u graag met haar kunde. Wij helpen u door:

  • een goedkopere verhuizing dankzij goede contacten in Rusland
  • een logistiek voordeel door onze ligging in Nederland
  • een goede en gestroomlijnde verhuizing door veel ervaring?


WAAR MOET U AAN DENKEN ALS U NAAR RUSLAND VERHUIST?

Kennis van de taal

In Rusland spreken ze overwegend Russisch. In de grote steden wordt nog wel eens een woordje Engels of Duits gesproken, maar op het platteland gaat u het hier niet meer redden. Het is dus erg verstandig om vooraf al een beetje onderzoek te doen naar de taal en de basis hiervan alvast te leren, zodat u zich direct na de immigratie goed kan redden in uw nieuwe woonplaats.

Uitschrijven bij het bevolkingsregister

Wanneer u gaat verhuizen naar het buitenland moet u zich uitschrijven bij de Nederlandse gemeente. Hiervan krijgt u een uitschrijvingsbewijs. Deze kunt u op laten maken in de periode van vijf dagen voor en vijf dagen na de officiële verhuisdatum. Uw gegevens worden daarna overgeschreven naar een speciaal bestand van de gemeente Den Haag.

Vraag een DigiD aan

Met een DigiD kunt u zich vanuit het buitenland identificeren op website van de Nederlandse Overheid. Zo kunt u zaken online regelen, bijvoorbeeld op de website van de belastingdienst. Een DigiD aanvragen kan alleen als u ingeschreven staat bij een Nederlandse gemeente. Vraag deze dus aan voordat u verhuist.

WEETJES OVER RUSLAND

Wist u al ...

  • Dat Rusland negen tijdzones heeft? Dat is meer dan enig ander land
  • Dat in Rusland meer met de metro wordt gereisd dan in New York en in Engeland?
  • Dat Rusland meer oppervlakte heeft dan de planeet Pluto?

Koops verhuisgroep: