VERHUIZEN NAAR NIEUW ZEELAND

Nieuw-Zeeland is een land in het zuidwesten van de Grote Oceaan. Het bestaat uit twee grote eilanden, het Noorder- en het Zuidereiland, en een aantal kleinere eilanden. Van de ruim vier miljoen inwoners wonen er ongeveer drie miljoen op het Noordereiland en één miljoen op het Zuidereiland.

Bent u van plan om naar Nieuw Zeeland te verhuizen? Koops Verhuisgroep helpt u graag met haar kunde. Wij kunnen ervoor zorgen dat:

  • u een prettige verhuizing heeft door onze vele ervaring met (inter)nationale verhuizingen
  • u vele logistieke voordelen heeft door onze centrale ligging in Nederland
  • u goedkoop kunt verhuizen door onze vele contacten in binnen- en buitenland

WAAR MOET U AAN DENKEN ALS U NAAR NIEUW-ZEELAND VERHUIST?

Nieuw-Zeeland is het rondreis-land voor natuurliefhebbers. Op het Noordereiland treft u vulkanen, geisers en prachtige baaien. Op het Zuidereiland prachtige azuurblauwe meren, fjorden en gletsjers.

Legale documenten

Voor het aanvragen van een visum moet u allerlei belangrijke documenten, zoals diploma's, geboortebewijs, bewijs van huwelijkse staat eb bewijs van goed gedrag opsturen naar de NZQA. Meestal volstaat een gecertificeerde kopie, maar voor een Skilled Migrant visum moet u originele diploma's opsturen (samen met een kopie). Nederlandstalige documenten moeten vertaald worden door een beëdigd vertaler.

Visum en puntensysteem

Wilt u verhuizen naar Nieuw-Zeeland, dan heeft u een visum nodig. Nieuw-Zeeland heeft vijf verschillende visa die voor verschillende doeleinde in te zetten zijn. Daarnaast werk Nieuw-Zeeland met een puntensysteem wanneer u een migrantenvisum wilt aanvragen.

Uitschrijven bij het bevolkingsregister

Wanneer u gaat verhuizen naar het buitenland moet u zich uitschrijven bij de Nederlandse gemeente. Hiervan krijgt u een uitschrijvingsbewijs. Deze kunt u op laten maken in de periode van vijf dagen voor en vijf dagen na de officiële verhuisdatum. Uw gegevens worden daarna overgeschreven naar een speciaal bestand van de gemeente Den Haag.

WEETJES OVER NIEUW-ZEELAND

Wist u al ...

  • dat Nieuw-Zeeland de meest verre reisbestemming is vanaf Nederland?
  • dat Nieuw-Zeeland in het Maori Aotearo heet? Dit betekent ‘land van de lange witte wolk’.
  • dat ze in Nieuw Zeeland 40 miljoen schapen hebben tegenover 4 miljoen mensen?

Koops verhuisgroep: