Verhuizen naar Luxemburg

Luxemburg, officieel ook wel bekend als Groothertogdom Luxemburg, is na Malta het kleinste land van de Europese unie. Met een half miljoen inwoners en haar geschiedenis met het Romeinse rijk kunt u zich iedere keer weer laten verrassen door vele toeristische plaatsen, monumenten en musea. Buiten de hoofdstad Luxemburg kunt u genieten van verschillende landschappen van de natuurparken in de bekende Ardennen, maar ook van middeleeuwse kastelen en talloze wandel- en mountainbikeroutes.

Bent u van plan om naar Luxemburg te verhuizen? De mensen van Koops Verhuisgroep helpen u graag met:

  • een prettige verhuizing die wij kunnen waarmaken door veel ervaring
  • goedkoop verhuizen met zekerheid door onze goede contacten
  • vele logistieke voordelen door onze centrale ligging in Nederland

WAAR MOET U AAN DENKEN ALS U NAAR LUXEMBURG VERHUIST?

Wel of niet een visum

Omdat Luxemburg ook een EU-land is, is het mogelijk om naar hier naartoe te verhuizen zonder visum. Besluit u echter definitief naar Luxemburg te emigreren? Dan wordt het wel aanbevolen om een verblijfsvergunning aan te vragen. Deze kunt u namelijk nodig hebben als u een huis gaat kopen of huren. Een verblijfsvergunning kan gemakkelijk aangevraagd worden bij de vreemdelingenpolitie, het stadhuis of de gemeente waar u naartoe verhuist.

Legale documenten

Als u gaat emigreren kan het zijn dat bepaalde instanties in uw nieuwe woonplaats vragen om bepaalde documenten. Denk bijvoorbeeld aan een akte van de burgerlijke stand. Een document dat in Nederland rechtsgeldig is, is helaas niet automatisch geldig in het buitenland. Op de website van de overheid kunt u meer informatie vinden over de legalisatie van Nederlandse documenten.

Vraag een DigiD aan

Met een DigiD kunt u zich vanuit het buitenland identificeren op website van de Nederlandse overheid. Zo kunt u zaken online regelen, bijvoorbeeld op de website van de belastingdienst. Een DigiD aanvragen kan alleen als u ingeschreven staat bij een Nederlandse gemeente. Vraag deze dus aan voordat u verhuist.

LEUKE WEETJES OVER LUXEMBURG

Wist u eigenlijk al dat …

  • er drie talen gebruikt worden in Luxemburg? (Duits, Frans en Lëtzebuergs). Lëtzebuergs is een andere benaming voor Luxemburgs
  • 70% van de mensen die in Luxemburg werken uit het buitenland komen?
  • de gemiddelde levensverwachting voor een Luxemburger 82 jaar is

Bent u van plan om te emigreren en heeft u vragen, wensen of opmerkingen waarmee wij u kunnen helpen? Neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen u graag bij dit spannende proces.

Koops verhuisgroep: