Verhuizen naar Letland

Letland is een land wat u in het noordoosten van Europa vindt. Sinds 2014 betalen ze hier met de Euro en behoren ze door de verhouding inwoners en oppervlakte tot het minst- en dunst bevolkte land van de Europese Unie. In de hoofdstad Riga vindt u meer dan een derde van de Letse bevolking. De stad is gesticht in 1201 en wordt bestempeld als historisch door gaar jugendstil en 19e -eeuwse houten architectuur./

Bent u van plan om te verhuizen naar Letland? Koops Verhuisgroep helpt u graag met haar kunde. Wij kunnen ervoor zorgen dat:

  • u een prettige verhuizing heeft door onze vele ervaring met (inter)nationale verhuizingen
  • u vele logistieke voordelen heeft door onze centrale ligging in Nederland
  • u goedkoop kunt verhuizen door onze vele contacten in binnen- en buitenland

Letland heeft een verrassende natuur en een hoop onontdekt land. Toeristen komen hier graag om de mooiste plekken in de natuur van Letland te verkennen. Het bekendste natuurgebied in Letland is het Kemeri Nationaal park dat zich amper op een half uurtje rijden van Riga bevindt.

Waar moet u aan denken als u naar Letland verhuist?

Legale documenten

Als u gaat emigreren kan het zijn dat bepaalde instanties in uw nieuwe woonplaats in Letland vragen om bepaalde documenten. Denk bijvoorbeeld aan een akte van de burgerlijke stand. Een document dat in Nederland rechtsgeldig is, is dat helaas niet automatisch in het buitenland. Op de website van de overheid kunt u meer informatie vinden over de legalisatie van Nederlandse documenten.

Kennis van de taal

In Letland spreken ze overwegend Russisch en Lets. Het is dus erg verstandig om vooraf al een beetje onderzoek te doen naar de taal en de basis hiervan alvast te leren, zodat u zich direct na de immigratie goed kan redden in uw nieuwe woonplaats.

Uitschrijven bij het bevolkingsregister

Wanneer u gaat verhuizen naar het buitenland moet u zich uitschrijven bij de Nederlandse gemeente. Hiervan krijgt u een uitschrijvingsbewijs. Deze kunt u op laten maken in de periode van vijf dagen voor en vijf dagen na de officiële verhuisdatum. Uw gegevens worden daarna overgeschreven naar een speciaal bestand van de gemeente Den Haag.

Weetjes over Letland

Wist u al ...

  • Dat de gemiddelde temperatuur in de zomer 19° is?
  • Dat er in Letland voornamelijk Lets en Russisch wordt gesproken?
  • Dat het oude centrum van Riga op de Lijst van Werelderfgoederen van UNESCO staat?
Offerte aanvragen

Koops Verhuisgroep: