Verhuizen naar Kroatië

Kroatië is het zogenaamde geografische hart van Europa. Met haar Griekse en Romeinse cultuur behoort de hoofdstad Zagreb tot de familie van de oudste Europese hoofdsteden. Aan de mediterraanse kustlijn liggen maar liefst 1185 eilanden waarvan slechts 66 bewoond zijn. In het binnenland vindt u prachtige uitgestrekte bossen, nationale parken en grote meren met watervallen. De 4,5 miljoen mensen die hier wonen genieten elke dag weer van het natuurschoon in dit land.

Bent u van plan om naar Kroatië te verhuizen? Koops Verhuisgroep helpt u graag met:

  • Een fijne verhuizing door onze vele ervaring
  • Logistieke voordelen die uw verhuizing makkelijker maken
  • Een goedkope verhuizing dankzij onze goede contacten

Waar moet u aan denken als u naar kroatië verhuist?

Hoe zit het met diploma’s?

Zolang u nog in Nederland bent kunt u alles uitzoeken op het gebied van uw diploma’s. Zijn deze bijvoorbeeld ook geldig in Kroatië? In veel landen is erkenning van een (Nederlands) diploma een probleem. Er zijn verschillende instanties die uw diploma echter kunnen omzetten. Het is zeker de moeite waard als u een bepaalde functie wil gaan uitoefenen.

Contact met de belastingdienst

Het is raadzaam om contact op te nemen met de belastingdienst zodat zij u kunnen helpen met belastingzaken die voor vertrek afgehandeld moeten worden. Het kan nuttig voor u zijn om een gemachtigde aan te wijzen die deze zaken voor u waarneemt op het moment dat u verhuisd bent.

Nieuwe omgeving en nieuwe taal

Probeer de eerste weken na u verhuisperiode zoveel mogelijk vrij te plannen. Deze tijd kunt u dan gebruiken om de omgeving te leren kennen, meer gevoel te krijgen bij de taal en bij te komen van de spannende gebeurtenis. Gun uzelf vooral wat tijd om te wennen en om praktische zaken te regelen.

Weetjes over Kroatië

Wist u al dat …

  • De kleinste stad ter wereld in Kroatië ligt? Het plaatsje Hum telt maar 12 huizen en 14 inwoners.
  • De kustlijn van Kroatië maar liefst 5.835 kilometer lang is?
  • De stropdas oorspronkelijk uit Kroatië komt?

Heeft u nog vragen, wensen of opmerkingen over verhuizen naar Kroatië? Schroom dan vooral niet om contact met ons op te nemen. Wij willen graag uw emigratie zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Offerte aanvragen

Koops Verhuisgroep: