Verhuizen naar Ierland

Ierland (Engels: Ireland, Iers: Éire) is een land in Europa op het eiland Ierland. Op dit eiland ligt ook het land Noord-Ierland dat deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk. De hoofdstad van Ierland is Dublin. Grote steden in Ierland zijn Cork, Limerick, Galway, Waterford en Dundalk. Ierland heeft ongeveer 5 miljoen inwoners.

Bent u van plan om naar Ierland te verhuizen? Dan helpt Koops Verhuisgroep u graag met dit spannende proces. Wij kunnen ervoor zorgen dat:

 • u een prettige verhuizing heeft door onze vele ervaring met (inter)nationale verhuizingen
 • u vele logistieke voordelen heeft door onze centrale ligging in Nederland
 • u goedkoop kunt verhuizen door onze vele contacten in binnen- en buitenland

WAAR MOET U AAN DENKEN ALS U NAAR IERLAND VERHUIST?

De Taal

In Ierland spreekt men zowel Iers als Engels. Beide talen staan als officiële talen aangeschreven. Dit is over het algemeen geen probleem voor u als Nederlander. De taalbarrière is daarom geen groot probleem als u wilt verhuizen naar Ierland.

Het klimaat van Ierland

Ierland heeft een zeeklimaat met milde winters en relatief koele zomers. Er komen geen extreme temperaturen voor in Ierland. In de zomer komt de temperatuur vaak niet boven de 25 graden uit en echt winters weer komt langs de kusten weinig voor. In het binnenland is er wel wat meer kans op vorst en sneeuw. Ierland heeft wel te maken met bovengemiddelde hoeveelheden regen. De kans op harde wind en stormen is in Ierland redelijk hoog. Dit komt door de ligging van Ierland. De westelijke delen van Ierland zijn het natst. De natuur is daarom vaak mooi groen, vooral als er een sterk contrast is met aanwezige donkergrijze luchten met een vleugje zon.

Contact met de belastingdienst

Het is raadzaam om contact op te nemen met de belastingdienst zodat zij u kunnen helpen met belastingzaken die voor vertrek afgehandeld moeten worden. Het kan nuttig voor u zijn om een gemachtigde aan te wijzen die deze zaken voor u waarneemt op het moment dat u verhuisd bent.

Wel of geen visum

Ierland maakt deel uit van de Europese Unie. Als EU-burger heeft u een geldig paspoort of ID-kaart nodig om een land binnen te komen. U hoeft geen visum of verblijfsvergunning aan te vragen. Ierland kent niet eens een burgerlijke stand.

Uitschrijven bij het bevolkingsregister

Wanneer u gaat verhuizen naar het buitenland moet u zich uitschrijven bij de Nederlandse gemeente. Hiervan krijgt u een uitschrijvingsbewijs. Deze kunt u op laten maken in de periode van vijf dagen voor en vijf dagen na de officiële verhuisdatum. Uw gegevens worden daarna overgeschreven naar een speciaal bestand van de gemeente Den Haag.

LEUKE WEETJES OVER IERLAND

Wist u dat?

 • Halloween oorspronkelijk uit Ierland komt?
 • Ierland de meeste keren het Eurovisie Songfestival heeft gewonnen, maar liefst 7x.
 • De rockband U2 uit Ierland komt?
 • Muckanaghederdauhaulia de langste plaatsnaam in Ierland is? Het dorpje bevindt zich in Galway County.
 • De Ieren vroeger een speciale kuur voor een kater hadden? Als ze te veel hadden gedronken, begroeven ze zich de volgende dag tot aan de nek in rivierzand.
 • Een van de populairste radioshows in Ierland een wekelijkse doodsberichtenshow is? Alle lokale doodsberichten worden voorgelezen in deze radioshow.
 • Het woord ‘quiz’ uitgevonden is door een Ierse theatermaker?
 • De Vikingen Ierland hebben gesticht in 988?
 • Het nationale symbool voor Ierland de Keltische harp is? Ierland is het enige land ter wereld dat een muziekinstrument als nationaal symbool heeft.

Wilt u meer informatie omtrent uw verhuizing naar Ierland?

Neem gerust contact op met ons. De experts weten precies hoe ze u kunnen helpen, neem vrijblijvend contact op met 050 205 2712 of vul geheel vrijblijvend het offerteformulier in.

Koops verhuisgroep: