Verhuizen naar Griekenland

Steeds meer mensen kiezen ervoor om te emigreren naar Griekenland. Het mooie mediterraanse land staat natuurlijk bekend om de vele eilanden, stranden en natuurlijk het Griekse eten. Het bergachtige land telt bijna 11 miljoen inwoners en is een zeer geliefd vakantieland. Niet zo gek dat ook vele Nederlanders willen verhuizen naar Griekenland.

Bent u van plan om naar Griekenland te verhuizen? Koops Verhuisgroep staat voor u klaar tijdens dit spannende proces. Wij zorgen er voor dat:

  • u snel en prettig verhuist door onze jarenlange ervaring met (inter)nationale verhuizingen
  • u goedkoop verhuist dankzij onze vele contacten in het buitenland
  • u logistieke voordelen heeft dankzij onze centrale ligging in Nederland

WAAR MOET U OP LETTEN BIJ HET VERHUIZEN NAAR GRIEKENLAND?

Als u plannen heeft om te emigreren naar Griekenland zal u rekening moeten houden met een heleboel zaken. Koops Verhuisgroep heeft een aantal van deze zaken voor u op een rijtje gezet.

Uit- en inschrijven

Als u naar Griekenland verhuist is het van belang dat u zichzelf laat uitschrijven uit het Nederlandse bevolkingsregister. Dit kunt u vijf dagen voor of vijf dagen na de officiële verhuisdatum laten opmaken bij uw gemeente.

Contact met belastingdienst

Het is verstandig om voor uw verhuizing naar Griekenland contact op te nemen met de Nederlandse belastingdienst. Zij kunnen u helpen met alle belastingzaken die voor vertrek moeten worden afgerond. Ontvangt u zorg en/of huurtoeslag? Deze kunt u voor vertrek zelf stopzetten.

Open een DigiD account

Met DigiD account kunt u zich digitaal legitimeren en daarmee inloggen op websites van de Nederlandse overheid. Hiermee kunt u dus al uw zaken online regelen bij bijvoorbeeld de belastingdienst. Het is van belang dat u een DigiD account aanvraagt op het moment dat u nog woonachtig bent in Nederland, dus nog ingeschreven staat bij een gemeente.

WEETJES OVER GRIEKENLAND

Wist u dat ...

  • Griekenland meer dan 1500 eilanden heeft?
  • Griekenland met 3000 zonuren per jaar een van de zonnigste landen van Europa is?
  • De officiële naam "Helleense Republiek" is?

Koops verhuisgroep: