Verhuizen naar Engeland

Engeland, ook wel bekend als het Verenigd Koninkrijk telt ruim 53 miljoen inwoners en is circa drie keer zo groot als Nederland. Vroeger was Engeland voor een groot deel bedekt met bossen, maar op een paar bosrijke gebieden na is daar niet veel meer van over. Het kustlandschap is echter zeer gevarieerd, van kiezelstranden tot zandstranden in het Noorden.

Bent u van plan om naar Engeland te verhuizen? Koops Verhuisgroep helpt u graag met haar kunde. Wij helpen u door:

  • een goedkopere verhuizing dankzij goede contacten in Engeland
  • een logistiek voordeel door onze ligging in Nederland
  • een goede en gestroomlijnde verhuizing door veel ervaring

WAAR MOET U AAN DENKEN ALS U NAAR ENGELAND VERHUIST?

Wel of niet een visum

Omdat Engeland ook een EU-land is, is het is mogelijk om naar hier naartoe te verhuizen zonder visum. Besluit u echter definitief naar Engeland te emigreren? Dan wordt het wel aanbevolen om een verblijfsvergunning aan te vragen. Deze kunt u namelijk nodig hebben als u een huis gaat kopen of huren. Een verblijfsvergunning kan gemakkelijk aangevraagd worden bij de vreemdelingenpolitie, het stadhuis of de gemeente waar u naartoe verhuist.

Uitschrijven bij het bevolkingsregister

Wanneer u gaat verhuizen naar het buitenland moet u zich uitschrijven bij de Nederlandse gemeente. Hiervan krijgt u een uitschrijvingsbewijs. Deze kunt u op laten maken in de periode van vijf dagen voor en vijf dagen na de officiële verhuisdatum. Uw gegevens worden daarna overgeschreven naar een speciaal bestand van de gemeente Den Haag.

Vraag een DigiD aan

Met een DigiD kunt u zich vanuit het buitenland identificeren op website van de Nederlandse overheid. Zo kunt u zaken online regelen, bijvoorbeeld op de website van de belastingdienst. Een DigiD aanvragen kan alleen als u ingeschreven staat bij een Nederlandse gemeente. Vraag deze dus aan voordat u verhuist.

WEETJES OVER ENGELAND

Wist u al ...

  • dat in Engelse pubs gedronken mag worden, maar dat het niet is toegestaan om dronken te worden?
  • dat in Engeland de meeste thee wordt gedronken?
  • dat Londen één van de meest multiculturele steden ter wereld is?

Koops verhuisgroep: