Verhuizen naar Duitsland

Duitsland is een groot land met maar liefst 81 miljoen inwoners. Het land is natuurlijk bekend om autoproducent Volkswagen en de Duitse braadworst. Ook gaan er jaarlijks veel Nederlanders naar toe voor een vakantie of gewoon een dagje weg.

Wilt u naar Duitsland verhuizen? Koops verhuisgroep regelt graag de verhuizing voor u , wij kunnen u goed helpen doordat:

  • Wij veel contacten hebben in Duitsland
  • Wij een logistiek voordeel hebben dankzij onze ligging in Nederland
  • Wij erg ervaren zijn met (inter)nationale verhuizingen

WAAR MOET U OP LETTEN ALS U NAAR DUITSLAND VERHUIST?

Als u naar Duitsland gaat verhuizen moet er een hoop geregeld worden. Koops verhuisgroep heeft een aantal belangrijke zaken voor u op een rijtje gezet.

Uitschrijven bevolkingsregister

Als u naar Duitsland gaat verhuizen is het noodzakelijk om u bij uw gemeente uit te laten schrijven bij het bevolkingsregister. Uw gemeente zorgt er dan voor dat de uitschrijving wordt verwerkt in Den Haag. U kunt zichzelf binnen vijf dagen voor of na uw vertrek uitschrijven bij de gemeente.

Contacteer de belastingdienst

Het is raadzaam om voor uw vertrek naar Duitsland contact op te nemen met de Nederlandse belastingdienst. De belastingdienst kan u helpen alle belastingzaken administratief af te sluiten. Wat u zelf al kunt doen is uw huur en zorgtoeslag, mits u deze ontvangt, stopzetten alvorens u vertrekt.

Maak een DIGI-ID account aan

Het is handig om voorafgaand aan uw vertrek een DigiD account aan te maken, wanneer u deze nog niet heeft. Met een DigiD account kunt u vanuit het buitenland online zaken regelen op websites van de Nederlandse overheid.

WEETJES OVER DUITSLAND

Wist u al ...

  • Dat u een diploma moet halen om in Duitsland te mogen vissen?
  • Dat u op de snelweg (autobahn) zelf mag weten hoe hard u rijdt?
  • Dat Sterke drank gewoon in de supermarkt verkocht mag worden?​
  • Dat u op de eerste 3 tekens na, zelf uw kenteken cijfers en letters mag kiezen?

Koops verhuisgroep: