Verhuizen naar Dubai

Bent u van plan om te gaan verhuizen naar Dubai? Dubai is een miljoenenstad in de Verenigde Arabische Emiraten en één van de meest bruisende steden van het Midden-Oosten. Vandaag de dag is de stad het thuis van miljoenen expats, waaronder veel Nederlanders.

Gaat u verhuizen naar Dubai en zoekt u een verhuisbedrijf die u daarbij kan helpen? Kiest u voor Koops Verhuisgroep, dan profiteert u van:

  • een soepele verhuizing dankzij onze jarenlange ervaring;
  • vele logistieke voordelen dankzij onze centrale ligging in Nederland;
  • een goedkope verhuizing dankzij onze vele contacten in binnen- en buitenland.

Van britse kolonie tot 'City of Gold'

Dubai is pas relatief kort de miljoenenstad die het nu is. Vanaf de 16e eeuw was het al wel een belangrijke schakel in de handelsroute van Europa naar India. Door de strategische ligging is de stad door de eeuwen heen in handen geweest van verschillende machthebbers. Vanaf eind 19e eeuw werd Dubai onderdeel van het Britse rijk. Dit duurde tot 1971, toen Dubai onafhankelijk werd en ging horen bij de Verenigde Arabische Emiraten.

Na de vondst van aardolie in 1966 werd Dubai steenrijk. Maar vanaf 1990 ontwikkelde de stad zich pas echt stormachtig. De olie-inkomsten werden nu ook gestoken in het ontwikkelen van de stad en er ontstond een onophoudelijke stroom van migranten. Die dragen dagelijks bij aan de razendsnelle economische ontwikkeling van de steeds luxueuzer wordende ‘City of Gold.’

Werken in Dubai

Het overgrote deel van de bewoners van Dubai bestaat uit expats die naar de stad zijn gekomen om er te werken. Dubai is tegenwoordig een belangrijk economisch centrum en er zijn tal van grote internationale bedrijven gevestigd. Bijkomend voordeel: als inwoner van Dubai betaalt u helemaal geen belasting!

Waar moet u aan denken als u naar Dubai verhuist?

  • Ondanks dat Dubai één van de meest progressieve steden is van het Midden-Oosten, blijven de Verenigde Arabische Emiraten een Islamitisch land. Houd er dus rekening mee dat er op bepaalde sociaalculture gebieden strengere regels kunnen gelden dan u gewend bent.
  • Het leven in de stad is gemiddeld een stuk duurder dan in Nederland. Maar aan de andere kant liggen de salarissen ook hoger.
  • Zoek goed uit of het bedrijf waarvoor u gaat werken de opleiding van uw kinderen vergoedt. Internationale scholen zijn in Dubai namelijk behoorlijk duur.
  • Om te werken in Dubai heeft u verplicht een verblijf- en werkvisum nodig.

Weetjes over Dubai

Wist u al dat…

  • Meer dan 80% van de inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten bestaat uit immigranten?
  • De politie van Dubai rondrijdt in razendsnelle sportauto’s?
  • Dubai tot 2015 geen straatnamen en postcodes gebruikte?

Verhuizen naar dubai met koops verhuisgroep

Wilt u verhuizen naar Dubai, dan is Koops Verhuisgroep voor u de ideale partner. Wij verzorgen uw internationale verhuizing van a tot z. Met behulp van uw eigen verhuiscoach zorgen we ervoor dat alles op rolletjes verloopt. Of het nou door de lucht, over het water of over wegen is. Vraag dus gauw een offerte aan!

Offerte aanvragen

Koops Verhuisgroep: