Verhuizen naar Aruba

Het tropische eiland Aruba valt onder het Koninkrijk der Nederlanden en is een mooi land met prachtige stranden dat jaarlijks veel Nederlandse toeristen trekt. Het eiland zelf heeft ruim 110.000 vaste inwoners.

Wilt u naar Aruba verhuizen? Koops verhuisgroep regelt dit graag voor u. Bij ons weet u zeker dat de

verhuizing in goede handen is, want:

  • Wij zijn een verhuis bedrijf met veel (inter)nationale ervaring
  • Wij bieden lagere kosten omdat wij wereldwijd goede contacten hebben
  • Wij hebben een logistiek voordeel dankzij onze locatie in Nederland

Waar moet u op letten wanneer u naar Aruba verhuist?

Als u gaat verhuizen naar Aruba zijn er aan aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Wij van Koops verhuisgroep hebben een aantal zaken voor u op een rijtje gezet.

ANDERE VOLTAGE

In Nederland hebben wij 220 volt op ons stroomnet. In Aruba is dit over het algemeen 110 volt. Wanneer u dus naar Aruba gaat verhuizen is het handig om te controleren of uw apparaat ook werkt op 110 volt, dit staat op het apparaat of op de stroomadapter van het apparaat. Wanneer er 220 of 220/230v staat is dit nog geen probleem, U zou dan een transformator moeten aanschaffen die ervoor zorgt dat het apparaat ook op een 110v stroomnet functioneert.

Andere Stroomfrequentie

Naast de andere voltage is de stroomfrequentie in Aruba ook anders. In Nederland is 50 HZ gangbaar terwijl dit in Aruba 60 HZ is. Ook hier ziet u op het apparaat of op de adapter of het geschikt is voor 60 HZ, hier zal dan ~50/60 HZ moeten staan. Helaas zijn er geen omvormers op de markt die het aantal HZ kunnen omvormen.

Uitschrijven bij Gemeente

Als u naar Aruba gaat verhuizen zult u zich moeten uitschrijven bij uw gemeente, zij zullen dit doorgeven aan het bevolkingsregister in Den Haag. U moet een verhuizing naar het buitenland binnen vijf dagen voor of na de officiële verhuis datum doorgeven.

LEUKE WEETJE OVER ARUBA

Wist u dat Aruba ...

  • Een kraakheldere en azuurblauwe zee heeft
  • Veel restaurants hebben waar u op hoog niveau Culinair kunt genieten?

Koops verhuisgroep: