Verhuizen naar Amerika

Het land Amerika, officieel de Verenigde Staten van Amerika, is een federatie van 50 staten. Het land is het op twee na grootste land ter wereld in bevolking en in oppervlakte. In 1776 telde het land amper drie miljoen inwoners, tegenwoordig zijn dat er meer dan 300 miljoen.

Bent u van plan om naar Amerika te verhuizen? Koops Verhuisgroep helpt u graag met haar kunde. Wij helpen u door:

  • een goedkopere verhuizing dankzij goede contacten in Amerika
  • een logistiek voordeel door onze ligging in Nederland
  • een goede en gestroomlijnde verhuizing door veel ervaring

WAAR MOET U AAN DENKEN ALS U NAAR AMERIKA VERHUIST?

Over het hele land zijn grote nationale parken en natuurreservaten te vinden, zoals de Everglades in Florida, de White Mountains in New Hampshire en de Rocky Mountains in Colorado. Als enige land ter wereld kent Amerika zes klimaatzones die variëren van een poolklimaat in het noorden tot een subtropisch klimaat in Hawaï en Florida.

Greencard

Wanneer u wilt emigreren naar Amerika zult u een waslijst aan zaken moeten regelen voordat er gesetteld kan worden, bijvoorbeeld het regelen van een visa. Wanneer u naar Amerika gaat verhuizen is dit noodzakelijk, en zelfs strafbaar als u dit niet heeft. Er wordt ook wel gesproken over een greencard wanneer u permanent wilt verblijven in Amerika. U heeft hiermee toegang tot het kopen van een huis, het vinden van werk en de rechten die de echte Amerikanen ook hebben.

Uitschrijven bij het bevolkingsregister

Wanneer u gaat verhuizen naar het buitenland moet u zich uitschrijven bij de Nederlandse gemeente. Hiervan krijgt u een uitschrijvingsbewijs. Deze kunt u op laten maken in de periode van vijf dagen voor en vijf dagen na de officiële verhuisdatum. Uw gegevens worden daarna overgeschreven naar een speciaal bestand van de gemeente Den Haag.

Werken in Amerika

Amerikaanse bedrijven zijn gewend aan een ‘ons kent ons’ mentaliteit, dus zonder contacten in Amerika kan het erg lastig worden om een baan te vinden. Houd kranten en tijdschriften, banenmarkten en uitzendbureaus in de gaten, of ga een tijdje vrijwilligerswerk doen zodat u referenties opbouwt en deze op uw Curriculum Vitae kunt vermelden.

WEETJES OVER AMERIKA

Wist u al ...

  • dat Nederland zo’n 250 keer in de Verenigde staten past?
  • dat het aantal sterren op de Amerikaanse vlag is begonnen met 13 sterren in 1977?
  • dat er amper fietspaden zijn en mensen dus ook op de snelweg fietsen?

Koops verhuisgroep: