logo koops verhuisgroep

icon phone

050 309 0115

Verhuizen naar Slovenië  vlag slovenie

Slovenië (in het Engels: Slovenia en in het Sloveens: Slovenija) grenst aan Oostenrijk, Italië, Kroatië en Hongarije. Slovenië is lid van de Europese Unie.  De hoofdstad van Slovenië is Ljubljana. De grootste steden in Slovenië zijn: Maribor, Koper, Kranj en Celje. Er wonen ongeveer 2 miljoen mensen in Slovenië.

Bent u van plan om naar Slovenië te verhuizen? Dan helpt Koops Verhuisgroep u graag met dit spannende proces. Wij kunnen ervoor zorgen dat:

Offerte aanvragen

Waar moet u aan denken als u naar Slovenië verhuist?

slovenie

De taal
Sloveens is de officiële taal in Slovenië. Daarnaast wordt er Italiaans en Hongaars gesproken.

Weer en klimaat
Slovenië heeft een mediterraan klimaat aan de kust en een landklimaat in het binnenland. De temperaturen in wintermaanden liggen rond de 0 tot 10 graden en tijdens  20 tot 25 graden in de zomermaanden.

Over de ligging van Slovenië
Slovenië ligt in het zuidoostelijke deel van Europa op het Balkan schiereiland. Het is het meest westelijk gelegen land op de Balkan en heeft een kustlijn van 47 kilometer aan de Adriatische Zee. Er zijn ondanks dat Slovenië een relatief klein land is veel geografische verschillen in het land. Het noordelijke gedeelte wordt gevormd door drie gebergtes; de Kamnische Alpen, de Karawanken en de Julische Alpen. Van deze drie zijn de Julische Alpen de hoogste en grootste. Het oostelijke deel van Slovenië is relatief vlak en loopt over in de Hongaarse Pannonische laagvlakte. Het zuiden en zuidwesten bestaat uit heuvelachtig Karst landschap met veel meren, grotten en ondergrondse rivieren. De hoofdstad Ljubljana is de grootste stad van Slovenië.

Wel of geen visum of werkvergunning nodig?
U heeft als Nederlander geen visum of werkvergunning nodig als u in een ander EU-land werkt. Dus u heeft in Slovenië geen visum nodig.  Slovenië is namelijk lid van de Europese Unie.

Raadpleeg de Sloveense ambassade
Als u wilt verhuizen naar Slovenië moet u erom denken dat daar misschien wel hele andere regels gelden dan hier in Nederland. U kunt zich laten informeren door de Sloveense ambassade in Nederland. Of vraag de Nederlandse ambassade die in Slovenië zit.  
Ook het land waarin u woont of werkt (of dit gaat doen) zal waarschijnlijk belasting heffen. U moet dit allemaal ter plaatse uitzoeken. Een aantal Nederlandse ambassades biedt extra informatie. Bijvoorbeeld contactgegevens of uitleg over het belastingstelsel van het betreffende land.

Uitschrijven bij uw gemeente
Wanneer u gaat verhuizen naar het buitenland moet u zich uitschrijven bij de Nederlandse gemeente. Hiervan krijgt u een uitschrijvingsbewijs. Deze kunt u op laten maken in de periode van vijf dagen voor en vijf dagen na de officiële verhuisdatum. Uw gegevens worden daarna overgeschreven naar een speciaal bestand van de gemeente Den Haag.

Leuke weetjes over Slovenië

Wist u dat:

Wilt u meer informatie omtrent uw verhuizing naar Slovenië?

Neem gerust contact op met ons. De experts weten precies hoe ze u kunnen helpen, neem vrijblijvend contact op met 050 – 3090115 of vul geheel vrijblijvend het offerteformulier in.

Offerte aanvragen

 

Koops verhuisgroep helpt u verhuizen vanuit en naar:

icon koopsverhuizingen icon nieuwenhuisverhuizingen icon blankenverhuizingen icon moorlag icon plexat icon koops interieur

Koops Verhuisgroep

Beoordeling door klanten: 9,0 / 10 - 179 reviews
 

 

Uw verhuizing, onze zorg

koopsverhuisgroep vrachtwagenUw spullen zijn natuurlijk het allerbelangrijkst tijdens de verhuizing. Al uw spullen moeten van A naar B, dat is een hele onderneming. Door gebruik te maken van de beste beschermingsmaterialen, uitstekende verhuisdozen en sterke en deskundige verhuizers weten wij als verhuisbedrijf al meer dan 20 jaar mensen op een fijne manier naar hun nieuwe huis te begeleiden.

Meer over ons

erkende verhuizers9,0

"Zeer tevreden over het team van Koops verhuisgroep! Vriendelijke verhuizers en fantastisch hoe de verhuizing is aangepakt. Tevens zeer tevreden over de twee verhuizers die op 19-07 in Utrecht ook zijn helpen komen lossen vanuit Amsterdam. Volgende keer gaan wij jullie zeker weer inschakelen. Tevens erg tevreden over Koopsinterieur en hulp van Ronald Tomrock. We hebben jullie al bij meerdere vrienden aanbevolen!"

Bekijk meer reviews

icon addressA.H.G. Fokkerstraat 26a
9403 AP Assen
Telefoonnummerinfo@koopsverhuisgroep.nl
050 309 0115

    Facebook Koops verhuisgroep

    Sitemap