logo koops verhuisgroep

icon phone

050 309 0115

Verhuizen naar Oostenrijk   Oostenrijkse vlag

Het mooie land Oostenrijk ligt in de prachtige Alpen en heeft bijna negen miljoen inwoners. In de hoofdstad Wenen, met afstand de grootste stad van het land, spreken de inwoners overwegend Duits. Met een geschiedenis die teruggaat naar het Romeinse rijk en een heuvellandschap met verschillende klimaten is Oostenrijk al jaren een populaire bestemming voor zomer én wintertoeristen. En velen hiervan weten bij thuiskomst: ik wil emigreren naar Oostenrijk!

Bent u van plan om naar Oostenrijk te verhuizen? Dan helpt Koops Verhuisgroep u graag met dit spannende proces. Wij zorgen ervoor dat:

Offerte aanvragen

Waar moet u aan denken als u naar Oostenrijk verhuist?

Sneeuw in Oostenrijk

Kennis van de taal
In Oostenrijk zijn ze erg gesteld op hun eigen land. Dit kan erg vervelend zijn als u nog geen Oostenrijks spreekt, want veel inwoners spreken liever geen Duits maar hun eigen taal. Hoewel de taal Duits er op papier vrijwel hetzelfde uitziet, wordt het lastig om het te begrijpen als u de taal Duits nog niet beheerst. Het is dus erg verstandig om een cursus Duits te volgen ín Oostenrijk, zodat u meteen al wat meekrijgt van de eigen taal.

Auto meenemen naar Oostenrijk
Wanneer u uw eigen vervoersmiddel mee wilt nemen tijdens het verhuizen naar Oostenrijk, dan moet u via de website van de Oostenrijke Regering kijken naar het verbruik van uw auto, de CO2-uitstoot van de auto en de dagwaarde. Hoe lager deze uitvallen, hoe goedkoper het is om uw auto mee te nemen. Houd daarbij rekening met de NoVA (Normverbrachsabgabe). Dit is een belasting die wordt toegepast bij het invoeren van voertuigen. In de praktijk komen deze kosten vaak uit op 10% tot 20% van de aanschafwaarde.

Een verblijfsvergunning
Omdat Oostenrijk een EU-land is, is het is mogelijk om naar hier naartoe te verhuizen zonder visum. Besluit u echter definitief naar Oostenrijk te emigreren? Dan wordt het wel aanbevolen om een verblijfsvergunning aan te vragen. Deze kunt u namelijk nodig hebben als u een huis gaat kopen of huren. Een verblijfsvergunning kan gemakkelijk aangevraagd worden bij de vreemdelingenpolitie, het stadhuis of de gemeente waar u naartoe verhuist.

Leuke weetjes over Oostenrijk

Wist u dat in Oostenrijk ...

Bent u op zoek naar een verhuisbedrijf dat u helpt met het verhuizen naar Oostenrijk? Schroom dan niet om contact op te nemen met Koops Verhuisgroep. Ook met vragen, wensen en opmerkingen helpen wij u graag.

offerte aanvragen

Koops verhuisgroep helpt u verhuizen vanuit en naar:

icon koopsverhuizingen icon nieuwenhuisverhuizingen icon blankenverhuizingen icon moorlag icon plexat icon koops interieur

Koops Verhuisgroep

Beoordeling door klanten: 9,0 / 10 - 179 reviews
 

 

Uw verhuizing, onze zorg

koopsverhuisgroep vrachtwagenUw spullen zijn natuurlijk het allerbelangrijkst tijdens de verhuizing. Al uw spullen moeten van A naar B, dat is een hele onderneming. Door gebruik te maken van de beste beschermingsmaterialen, uitstekende verhuisdozen en sterke en deskundige verhuizers weten wij als verhuisbedrijf al meer dan 20 jaar mensen op een fijne manier naar hun nieuwe huis te begeleiden.

Meer over ons

erkende verhuizers9,0

"Zeer tevreden over het team van Koops verhuisgroep! Vriendelijke verhuizers en fantastisch hoe de verhuizing is aangepakt. Tevens zeer tevreden over de twee verhuizers die op 19-07 in Utrecht ook zijn helpen komen lossen vanuit Amsterdam. Volgende keer gaan wij jullie zeker weer inschakelen. Tevens erg tevreden over Koopsinterieur en hulp van Ronald Tomrock. We hebben jullie al bij meerdere vrienden aanbevolen!"

Bekijk meer reviews

icon addressA.H.G. Fokkerstraat 26a
9403 AP Assen
Telefoonnummerinfo@koopsverhuisgroep.nl
050 309 0115
Facebook Koops verhuisgroep 

                                              Sitemap