Verhuisbedrijf Oostenrijk  Vlag van Oostenrijk

Het mooie land Oostenrijk ligt in de prachtige Alpen en heeft bijna negen miljoen inwoners. In de hoofdstad Wenen, met afstand de grootste stad van het land, spreken de inwoners overwegend Duits. Met een geschiedenis die teruggaat naar het Romeinse rijk en een heuvellandschap met verschillende klimaten is Oostenrijk al jaren een populaire bestemming voor zomer én wintertoeristen.

Bent u van plan om naar Oostenrijk te verhuizen? Dan helpt Koops verhuisgroep u graag met dit spannende proces. Wij kunnen ervoor zorgen dat:

Oostenrijk met sneeuw

Waar moet u aan denken als u naar Oostenrijk verhuist?

Kennis van de taal
In Oostenrijk zijn ze erg gesteld op hun eigen land. Dit kan erg vervelend zijn als u nog geen Oostenrijks spreekt, want veel inwoners spreken liever geen Duits maar hun eigen taal. Hoewel de taal Duits er op papier vrijwel hetzelfde uitziet, wordt het lastig om het te begrijpen als u de taal Duits nog niet beheerst. Het is dus erg verstandig om een cursus Duits te volgen ín Oostenrijk, zodat u meteen al wat meekrijgt van de eigen taal.

Auto meenemen naar Oostenrijk
Wanneer u uw eigen vervoersmiddel mee wilt nemen tijdens het verhuizen naar Oostenrijk, dan moet u via de website van de Oostenrijke Regering kijken naar het verbruik van uw auto, de CO2-uitstoot van de auto en de dagwaarde. Hoe lager deze uitvallen, hoe goedkoper het is om uw auto mee te nemen. Houd daarbij rekening met de NoVA (Normverbrachsabgabe). Dit is een belasting die wordt toegepast bij het invoeren van voertuigen. In de praktijk komen deze kosten vaak uit op 10% tot 20% van de aanschafwaarde.

Een verblijfsvergunning
Omdat Oostenrijk een EU-land is, is het is mogelijk om naar hier naartoe te verhuizen zonder visum. Besluit u echter definitief naar Oostenrijk te emigreren? Dan wordt het wel aanbevolen om een verblijfsvergunning aan te vragen. Deze kunt u namelijk nodig hebben als u een huis gaat kopen of huren. Een verblijfsvergunning kan gemakkelijk aangevraagd worden bij de vreemdelingenpolitie, het stadhuis of de gemeente waar u naartoe verhuist.

Leuke weetjes over Oostenrijk

Wist u dat in Oostenrijk ...

Bent u op zoek naar een verhuisbedrijf dat u helpt met de verhuizing naar Oostenrijk? Schroom dan niet om contact op te nemen met Koops Verhuisgroep. Ook met vragen, wensen en opmerkingen helpen wij u graag.

Verhuis offerte ontvangen? Gratis en vrijblijvend!

Offerte verhuisbedrijf Koops

Vul geheel vrijblijvend het onderstaande formulier en u ontvangt een offerte op maat. U zit nergens aan vast door uw aanvraag.

* uw aanvraag verplicht u tot niets

Zijn onderdeel van de Koops Verhuisgroep

Bel nu de
verhuislijn

050 - 3090115

Koops verhuisgroep is 
trotse sponsor van
walk for life bx ya

Koops verhuisgroep helpt u verhuizen
vanuit en naar:

Sitemap

Koops Verhuizingen
Boedel hotel Plexat
Moorlag verhuizen
Verhuisbedrijf Nieuwenhuis Assen
Koops Verhuisgroep: Euromovers en Erkende Verhuizers
Verhuizen met verhuisbedrijf Koops
Verhuisbedrijf Koops Verhuisgroep
Blanken Verhuizingen
Verhuisbedrijf Koops Verhuisgroep
Verhuizen met Koops Verhuisgroep
Koops interieur