logo koops verhuisgroep

icon phone

050 309 0115

Verhuizen naar Marokko vlag marokko

Marokko (Engels: Morocco, Frans: Maroc) is een land in Noord-Afrika. Marokko grenst aan Algerije, de Westelijke Sahara en de Spaanse exclaves Ceuta en Melilla. Sinds 1956 is Marokko onafhankelijk van Frankrijk. De hoofdstad van Marokko is Rabat. Grote steden in Marokko zijn: Casablanca, Fès , Marrakech en Agadir.

Bent u van plan om naar Marokko te verhuizen? Dan helpt Koops Verhuisgroep u graag met dit spannende proces. Wij kunnen ervoor zorgen dat:

Offerte aanvragen

Waar moet u aan denken als u naar Marokko verhuist?

marokko marrakech

De taal
De officiële taal in Marokko is het Arabisch. Het is de taal van het hoger onderwijs.
De gesproken taal wijkt in Marokko sterk af van het standaard Arabisch. Het Marokkaanse Arabisch, dat door bijna tweederde van de bevolking gesproken wordt, is vaak een mengeling van Arabisch, Frans, Spaans en Berbertalen.
Ongeveer een derde van de Marokkaanse bevolking spreekt nog het aan het Oud-Egyptisch verwante Berbers. Frans heeft als tweede taal een belangrijke plaats in het openbare leven. In het noorden van Marokko wordt ook veel Spaans gesproken.
Probeer de eerste weken na uw verhuisperiode zoveel mogelijk vrij te plannen. Deze tijd kunt u gebruiken om de omgeving te leren kennen en misschien te beginnen met het leren van de taal zodat u er meer gevoel bij krijgt. Gun uzelf vooral wat tijd om te wennen en om praktische zaken te regelen.

Weer en klimaat
Marokko heeft een woestijnklimaat en een mediterraan klimaat. In de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 30 tot 40 graden en in de wintermaanden rond de 20 graden. De temperaturen in de wintermaanden dalen tot -15 graden in de hoger gelegen gebieden.

Prijzen in Marokko
De prijzen in Marokko liggen een stuk lager dan in Nederland. Het prijsverschil met Nederland is gemiddeld 51%. Restaurants in Marokko zijn bijvoorbeeld wel 70% goedkoper dan in Nederland. Ook levensmiddelen zijn een stuk goedkoper, denk aan zo’n 43%. Geïmporteerd bier in horeca is 19% goedkoper en ook sigaretten zijn veel goedkoper, tot wel 51%. Met het openbaar vervoer reizen is wel 83% goedkoper. Houd er rekening mee dat het prijsverschil in toeristengebieden tijdens het hoogseizoen kan afwijken.

Contact met de belastingdienst
Wij raden aan om contact op te nemen met de belastingdienst zodat zij u kunnen helpen met belastingzaken die voor vertrek afgehandeld moeten worden. Het kan nuttig voor u zijn om een gemachtigde aan te wijzen die deze zaken voor u waarneemt op het moment dat u verhuisd bent.

Vraag een DigiD aan
Met een DigiD kunt u zich vanuit het buitenland identificeren op website van de Nederlandse Overheid. Zo kunt u zaken online regelen, bijvoorbeeld op de website van de belastingdienst. Een DigiD aanvragen kan alleen als u ingeschreven staat bij een Nederlandse gemeente. Vraag deze dus aan voordat u verhuist.

Leuke weetjes over Marokko
Wist u dat..

Wilt u meer informatie omtrent uw verhuizing naar Marokko?

Neem gerust contact op met ons. De experts weten precies hoe ze u kunnen helpen, neem vrijblijvend contact op met 050 – 3090115 of vul geheel vrijblijvend het offerteformulier in.

Offerte aanvragen

 

Koops verhuisgroep helpt u verhuizen vanuit en naar:

icon koopsverhuizingen icon nieuwenhuisverhuizingen icon blankenverhuizingen icon moorlag icon plexat icon koops interieur

Koops Verhuisgroep

Beoordeling door klanten: 9,0 / 10 - 179 reviews
 

 

Uw verhuizing, onze zorg

koopsverhuisgroep vrachtwagenUw spullen zijn natuurlijk het allerbelangrijkst tijdens de verhuizing. Al uw spullen moeten van A naar B, dat is een hele onderneming. Door gebruik te maken van de beste beschermingsmaterialen, uitstekende verhuisdozen en sterke en deskundige verhuizers weten wij als verhuisbedrijf al meer dan 20 jaar mensen op een fijne manier naar hun nieuwe huis te begeleiden.

Meer over ons

erkende verhuizers9,0

"Zeer tevreden over het team van Koops verhuisgroep! Vriendelijke verhuizers en fantastisch hoe de verhuizing is aangepakt. Tevens zeer tevreden over de twee verhuizers die op 19-07 in Utrecht ook zijn helpen komen lossen vanuit Amsterdam. Volgende keer gaan wij jullie zeker weer inschakelen. Tevens erg tevreden over Koopsinterieur en hulp van Ronald Tomrock. We hebben jullie al bij meerdere vrienden aanbevolen!"

Bekijk meer reviews

icon addressA.H.G. Fokkerstraat 26a
9403 AP Assen
Telefoonnummerinfo@koopsverhuisgroep.nl
050 309 0115

    Facebook Koops verhuisgroep

    Sitemap