Verhuisbedrijf Letland Letland vlag

Letland is een land wat u in het noordoosten van Europa vindt. Sinds 2014 betalen ze hier met de Euro en zijn behoren ze door de verhouding inwoners en oppervlakte tot het minst- en dunst bevolkte land van de Europese Unie. In de hoofdstad Riga  vind u meer dan een derde van de Letse bevolking. De stad is gesticht in 1201 en wordt bestempeld als historisch door gaar jugendstil en 19e -eeuwse houten architectuur.

Letland heeft een verrassende natuur en een hoop onontdekt land. Toeristen komen hier graag om de mooiste plekken in de natuur van Letland te verkennen. Het bekendste natuurgebied in Letland is het Kemeri Nationaal park dat zich amper op een half uurtje rijden van Riga bevindt.

Hoofdstad Riga

Bent u van plan om te verhuizen naar Letland? Koops Verhuisgroep helpt u graag met haar kunde. Wij kunnen ervoor zorgen dat:

Waar moet u aan denken als u naar Letland verhuist?

Legale documenten
Als u gaat emigreren kan het zijn dat bepaalde instanties in uw nieuwe woonplaats in Letland vragen om bepaalde documenten. Denk bijvoorbeeld aan een akte van de burgerlijke stand. Een document dat in Nederland rechtsgeldig is, is dit helaas niet automatisch in het buitenland. Op de website van de overheid kunt u meer informatie vinden over de legalisatie van Nederlandse documenten.

Kennis van de taal
In Letland spreken ze overwegend Russisch en Lets. Het is dus erg verstandig om vooraf al een beetje onderzoek te doen naar de taal en de basis hiervan alvast te leren, zodat u zich direct na de immigratie goed kan redden in uw nieuwe woonplaats.

Uitschrijven bij het bevolkingsregister
Wanneer u gaat verhuizen naar het buitenland moet u zich uitschrijven bij de Nederlandse gemeente. Hiervan krijgt u een uitschrijvingsbewijs. Deze kunt u op laten maken in de periode van vijf dagen voor en vijf dagen na de officiële verhuisdatum. Uw gegevens worden daarna overgeschreven naar een speciaal bestand van de gemeente Den Haag.

Weetjes over Letland

Wist u al ...

Verhuis offerte ontvangen? Gratis en vrijblijvend!

Offerte verhuisbedrijf Koops

Vul geheel vrijblijvend het onderstaande formulier en u ontvangt een offerte op maat. U zit nergens aan vast door uw aanvraag.

* uw aanvraag verplicht u tot niets

Zijn onderdeel van de Koops Verhuisgroep

Bel nu de
verhuislijn

050 - 3090115

Koops verhuisgroep is 
trotse sponsor van
walk for life bx ya

Koops verhuisgroep helpt u verhuizen
vanuit en naar:

Sitemap

Koops Verhuizingen
Boedel hotel Plexat
Moorlag verhuizen
Verhuisbedrijf Nieuwenhuis Assen
Koops Verhuisgroep: Euromovers en Erkende Verhuizers
Verhuizen met verhuisbedrijf Koops
Verhuisbedrijf Koops Verhuisgroep
Blanken Verhuizingen
Verhuisbedrijf Koops Verhuisgroep
Verhuizen met Koops Verhuisgroep
Koops interieur