logo koops verhuisgroep

icon phone

050 309 0115

Verhuizen naar Ierland  vlag ierland

Ierland (Engels: Ireland, Iers: Éire) is een land in Europa op het eiland Ierland. Op dit eiland ligt ook het land Noord-Ierland dat deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk. De hoofdstad van Ierland is Dublin. Grote steden in Ierland zijn Cork, Limerick, Galway, Waterford en Dundalk. Ierland heeft ongeveer 5 miljoen inwoners.

Bent u van plan om naar Ierland te verhuizen? Dan helpt Koops Verhuisgroep u graag met dit spannende proces. Wij kunnen ervoor zorgen dat:

Offerte aanvragen

Waar moet u aan denken als u naar Ierland verhuist?

landschap ierland

De Taal
In Ierland spreekt men zowel Iers als Engels. Beide talen staan als officiële talen aangeschreven. Dit is over het algemeen geen probleem voor u als Nederlander. De taalbarrière is daarom geen groot probleem als u wilt verhuizen naar Ierland.

Het klimaat van Ierland
Ierland heeft een zeeklimaat met milde winters en relatief koele zomers. Er komen geen extreme temperaturen voor in Ierland. In de zomer komt de temperatuur vaak niet boven de 25 graden uit en echt winters weer komt langs de kusten weinig voor. In het binnenland is er wel wat meer kans op vorst en sneeuw. Ierland heeft wel te maken met bovengemiddelde hoeveelheden regen.
De kans op harde wind en stormen is in Ierland redelijk hoog. Dit komt door de ligging van Ierland.
De westelijke delen van Ierland zijn het natst. De natuur is daarom vaak mooi groen, vooral als er een sterk contrast is met aanwezige donkergrijze luchten met een vleugje zon.

Contact met de belastingdienst
Het is raadzaam om contact op te nemen met de belastingdienst zodat zij u kunnen helpen met belastingzaken die voor vertrek afgehandeld moeten worden. Het kan nuttig voor u zijn om een gemachtigde aan te wijzen die deze zaken voor u waarneemt op het moment dat u verhuisd bent.

Wel of geen visum
Ierland maakt deel uit van de Europese Unie. Als EU-burger heeft u een geldig paspoort of ID-kaart nodig om een land binnen te komen. U hoeft geen visum of verblijfsvergunning aan te vragen. Ierland kent niet eens een burgerlijke stand.

Uitschrijven bij het bevolkingsregister
Wanneer u gaat verhuizen naar het buitenland moet u zich uitschrijven bij de Nederlandse gemeente. Hiervan krijgt u een uitschrijvingsbewijs. Deze kunt u op laten maken in de periode van vijf dagen voor en vijf dagen na de officiële verhuisdatum. Uw gegevens worden daarna overgeschreven naar een speciaal bestand van de gemeente Den Haag.

Leuke weetjes over Ierland

Wist u dat?

Wilt u meer informatie omtrent uw verhuizing naar Ierland?

Neem gerust contact op met ons. De experts weten precies hoe ze u kunnen helpen, neem vrijblijvend contact op met 050 – 3090115 of vul geheel vrijblijvend het offerteformulier in.

Offerte aanvragen

 

Koops verhuisgroep helpt u verhuizen vanuit en naar:

icon koopsverhuizingen icon nieuwenhuisverhuizingen icon blankenverhuizingen icon moorlag icon plexat icon koops interieur

Koops Verhuisgroep

Beoordeling door klanten: 9,0 / 10 - 179 reviews
 

 

Uw verhuizing, onze zorg

koopsverhuisgroep vrachtwagenUw spullen zijn natuurlijk het allerbelangrijkst tijdens de verhuizing. Al uw spullen moeten van A naar B, dat is een hele onderneming. Door gebruik te maken van de beste beschermingsmaterialen, uitstekende verhuisdozen en sterke en deskundige verhuizers weten wij als verhuisbedrijf al meer dan 20 jaar mensen op een fijne manier naar hun nieuwe huis te begeleiden.

Meer over ons

erkende verhuizers9,0

"Zeer tevreden over het team van Koops verhuisgroep! Vriendelijke verhuizers en fantastisch hoe de verhuizing is aangepakt. Tevens zeer tevreden over de twee verhuizers die op 19-07 in Utrecht ook zijn helpen komen lossen vanuit Amsterdam. Volgende keer gaan wij jullie zeker weer inschakelen. Tevens erg tevreden over Koopsinterieur en hulp van Ronald Tomrock. We hebben jullie al bij meerdere vrienden aanbevolen!"

Bekijk meer reviews

icon addressA.H.G. Fokkerstraat 26a
9403 AP Assen
Telefoonnummerinfo@koopsverhuisgroep.nl
050 309 0115

    Facebook Koops verhuisgroep

    Sitemap