logo koops verhuisgroep

icon phone

050 309 0115

Verhuizen naar Hongarije Vlag van Hongarije

Hongarije (Engels: Hungary, Hongaars: Magyarország) is een steeds populairdere bestemming om naartoe te emigreren. Het land grenst aan maar liefst 7 andere landen. Dit zijn Oostenrijk, Slowakije, Oekraïne, Roemenië, Servië, Kroatië en Slovenië. De hoofdstad van Hongarije is Boedapest (Budapest). Een aantal andere grote steden in Hongarije zijn Debrecen, Miskolc, Szeged en Pécs. Er wonen ongeveer 10 miljoen mensen in Hongarije. De goedkope huizen en het rustige, onbezorgde leven zijn een aantal redenen om te verhuizen naar Hongarije.

Bent u van plan om naar Hongarije te verhuizen? Dan helpt Koops Verhuisgroep u graag met dit spannende proces. Wij kunnen ervoor zorgen dat:

Offerte aanvragen

Waar moet u aan denken als u naar Hongarije verhuist?

hongarije

De Taal
In Hongarije spreken ze Hongaars (Magyar). Dit is de officiële taal in Hongarije. Daarnaast wordt er op kleine schaal Duits en Engels gesproken. In de grote steden wordt er nog wel Engels en Duits gesproken. Op het platteland spreken ze bijna alleen maar Hongaars.

Weer en klimaat
Hongarije heeft een gematigd landklimaat. In de hoogste delen van het Transdanubisch Middelgebergte en het Noordelijk Middelgebergte heerst een subalpien klimaat. De Grote Laagvlakte in Hongarije heeft een echt landklimaat. Hongarije heeft koude, natte winters en warme zomers. In de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 20 tot 35 graden. In de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 5 tot -15 graden. De watertemperatuur van het Balatonmeer kan in de zomermaanden oplopen tot 25 graden.

Waar gaat u wonen in Hongarije?
Het is belangrijk dat u goed nadenkt waar u wilt gaan wonen in Hongarije. Een groot gedeelte van het succes van het wonen in Hongarije is afhankelijk van de regio en plaats waar u gaat wonen. Het is handig dat als u gaat verhuizen naar Hongarije u de taal beheerst. Vooral als u niet in de grote steden wilt gaan wonen. De meeste inwoners op het platteland spreken alleen maar Hongaars. Communicatie zal dan moeilijk gaan. Gaat u daarentegen in een plaats in Hongarije wonen waar al enkele andere Nederlanders of Belgen wonen, dan wordt de communicatie een stuk eenvoudiger. Een andere tip is dat als u denkt nog regelmatig naar Nederland te gaan, niet te ver van een vliegveld (in Boedapest of Debrecen) te gaan wonen. Van daaruit zit u in 2 uur in Nederland.

Goedkoper leven in Hongarije
Een voordeel van het emigreren naar Hongarije is dat het leven daar een stuk goedkoper is. Zo zijn de huizenprijzen niet duur in Hongarije en ook de dagelijkse levensbehoeften zijn gemiddeld goedkoper. Benzine is goedkoper en verse groente en fruit zijn tot wel 70 % goedkoper.
Bent u inmiddels de leeftijd van 65 voorbij en geniet u nu van uw pensioen? Ook dan is Hongarije een interessant land om te wonen. U betaalt in de meeste gevallen geen belasting over uw pensioen. Uw netto inkomen in Hongarije is dus hoger terwijl de lasten lager zijn.

Wel of geen visum of werkvergunning nodig?
U heeft als Nederlander geen visum of werkvergunning nodig als u in een ander EU-land werkt. Dus u heeft in Hongarije geen visum nodig.  Hongarije is aangesloten bij de Europese Unie. In de overige Europese landen is dit wel verplicht.

Raadpleeg de Hongaarse ambassade
Als u wilt verhuizen naar Hongarije heeft u te maken met regels die in Hongarije gelden. Die zijn van groot belang als u daar heen gaat. Op de website van de Hongaarse ambassade van Boedapest vindt u veel informatie. Als u meer dan 90 dagen achtereen in Hongarije wilt verblijven, moet u zich hier laten registeren.
U mag bijvoorbeeld maar 3 maanden met uw Nederlandse kenteken rijden in Hongarije. En maximaal 6 maanden uw Nederlandse rijbewijs gebruiken. Ook uw Nederlandse AOW- of pensioen kan problemen op gaan leveren. U kunt zich daarvoor verzekeren. Vraag dit allemaal goed na bij de ambassade. Die helpen u hier graag mee.

Leuke weetjes over Hongarije

Wist u dat:

Wilt u meer informatie omtrent uw verhuizing naar Hongarije?

Neem gerust contact op met ons. Onze experts weten precies hoe ze u kunnen helpen. Neem vrijblijvend contact op met 050 – 3090115 of vul geheel vrijblijvend het offerteformulier in.

Offerte aanvragen

 

 

Koops verhuisgroep helpt u verhuizen vanuit en naar:

icon koopsverhuizingen icon nieuwenhuisverhuizingen icon blankenverhuizingen icon moorlag icon plexat icon koops interieur

Koops Verhuisgroep

Beoordeling door klanten: 9,0 / 10 - 179 reviews
 

 

Uw verhuizing, onze zorg

koopsverhuisgroep vrachtwagenUw spullen zijn natuurlijk het allerbelangrijkst tijdens de verhuizing. Al uw spullen moeten van A naar B, dat is een hele onderneming. Door gebruik te maken van de beste beschermingsmaterialen, uitstekende verhuisdozen en sterke en deskundige verhuizers weten wij als verhuisbedrijf al meer dan 20 jaar mensen op een fijne manier naar hun nieuwe huis te begeleiden.

Meer over ons

erkende verhuizers9,0

"Zeer tevreden over het team van Koops verhuisgroep! Vriendelijke verhuizers en fantastisch hoe de verhuizing is aangepakt. Tevens zeer tevreden over de twee verhuizers die op 19-07 in Utrecht ook zijn helpen komen lossen vanuit Amsterdam. Volgende keer gaan wij jullie zeker weer inschakelen. Tevens erg tevreden over Koopsinterieur en hulp van Ronald Tomrock. We hebben jullie al bij meerdere vrienden aanbevolen!"

Bekijk meer reviews

icon addressA.H.G. Fokkerstraat 26a
9403 AP Assen
Telefoonnummerinfo@koopsverhuisgroep.nl
050 309 0115
Facebook Koops verhuisgroep 

                                              Sitemap