logo koops verhuisgroep

icon phone

050 309 0115

Verhuizen naar België   Belgische vlag

België is een prachtig land dat natuurlijk bekend staat om zijn prachtige wateren, Manneke Pis en natuurlijk de Belgische chocolade. Het is niet alleen een prachtig land om op vakantie te gaan, maar ook om te gaan wonen samen met meer dan 11 miljoen inwoners.

Bent u van plan om naar België te verhuizen? Koops verhuisgroep ondersteunt u graag in dit proces. Uw verhuizing is bij ons in goede handen. Waarom moet u kiezen voor Koops?

Offerte aanvragen

Waarom moet u op letten als u naar België verhuist?

Belgisch gebouw

​Wanneer u van plan bent te gaan emigreren naar België moet u rekening houden met een aantal zaken. Koops verhuisgroep heeft ze voor u op een rijtje gezet.

Uit- en inschrijven
Als je vertrekt uit Nederland zal u dit moeten aangeven bij de gemeente die u gaat verlaten. Dit kunt u al vijf dagen voor het vertrek regelen. Vervolgens dient u zich binnen acht dagen na aankomst in België aan te melden bij uw nieuwe gemeente. Hierbij is het van belang dat u in het bezit bent van een geldig paspoort.

De taal

In België spreken ze drie officiële landstalen, namelijk Nederlands/Vlaams, Frans en Duits. Afhankelijk van waar u gaat wonen zal er voornamelijk Frans of Nederlands worden gesproken.

Gezondheidszorg

In België maken ze gebruik van een ziekenfonds, hiervoor moet u zich wel aansluiten bij een zogeheten mutualiteit. Tot de leeftijd van van 25 bent u automatisch aangesloten bij de "mutualiteit" van het gezinshoofd. Er zijn wel een aantal uitzonderingen waardoor u zichzelf moet aanmelden bij een mutualiteit:

  1. Wanneer u begint te werken
  2. U 25 jaar wordt en nog studeert
  3. U een werkloosheidsuitkering ontvangt

Weetjes over België

Wist u al dat...

Offerte aanvragen

Koops verhuisgroep helpt u verhuizen vanuit en naar:

icon koopsverhuizingen icon nieuwenhuisverhuizingen icon blankenverhuizingen icon moorlag icon plexat icon koops interieur

Koops Verhuisgroep

Beoordeling door klanten: 9,0 / 10 - 179 reviews
 

 

Uw verhuizing, onze zorg

koopsverhuisgroep vrachtwagenUw spullen zijn natuurlijk het allerbelangrijkst tijdens de verhuizing. Al uw spullen moeten van A naar B, dat is een hele onderneming. Door gebruik te maken van de beste beschermingsmaterialen, uitstekende verhuisdozen en sterke en deskundige verhuizers weten wij als verhuisbedrijf al meer dan 20 jaar mensen op een fijne manier naar hun nieuwe huis te begeleiden.

Meer over ons

erkende verhuizers9,0

"Zeer tevreden over het team van Koops verhuisgroep! Vriendelijke verhuizers en fantastisch hoe de verhuizing is aangepakt. Tevens zeer tevreden over de twee verhuizers die op 19-07 in Utrecht ook zijn helpen komen lossen vanuit Amsterdam. Volgende keer gaan wij jullie zeker weer inschakelen. Tevens erg tevreden over Koopsinterieur en hulp van Ronald Tomrock. We hebben jullie al bij meerdere vrienden aanbevolen!"

Bekijk meer reviews

icon addressA.H.G. Fokkerstraat 26a
9403 AP Assen
Telefoonnummerinfo@koopsverhuisgroep.nl
050 309 0115

    Facebook Koops verhuisgroep

    Sitemap