Verhuiskosten

Bij een verhuizing komt er veel op u af. U wilt graag goed voorbereid zijn, een helder overzicht hebben van de verhuiskosten en uiteindelijk natuurlijk dat uw spullen veilig naar uw nieuwe woning verplaatst worden. Wij hebben jarenlange ervaring met allerlei soorten verhuizingen, van grote bedrijfsverhuizingen tot zorgverhuizingen. We komen graag eens bij u langs om met u in gesprek te gaan over uw verhuizing en uw wensen. Op basis van alle details maken we geheel vrijblijvend een offerte: zo weet u precies wat de verhuiskosten zullen bedragen! 

Koops Verhuisgroep kan u onder andere helpen met:

TEGEMOETKOMINGEN VOOR VERHUISKOSTEN

Een verhuizing kan in sommige situaties op een ongelegen moment komen. Soms is een verhuizing ook niet vrijwillig, maar moet uw woning bijvoorbeeld gerenoveerd worden. Er zijn verschillende mogelijkheden om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming voor uw verhuiskosten. Moet u bijvoorbeeld verhuizen omdat uw woning gesloopt of gerenoveerd moet worden? Dan heeft u recht op een verhuiskostenvergoeding. Ook wanneer uw huur door uw verhuurder gestopt wordt omdat de verhuurder een geldig bestemmingsplan gaat uitvoeren, maakt u aanspraak op een vergoeding. 

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de woonruimte. De minimumbijdrage voor verhuizingen wijzigt jaarlijks, vóór 1 maart. Bij de verhuizing kan uw verhuurder voorstellen om u niet een bedrag voor de verhuizing te betalen, maar om de verhuizing voor u te regelen. U hóeft niet in te gaan op dit aanbod, de verhuurder is dan verplicht om u de minimale vergoeding te betalen. 

Wanneer u uit medische noodzaak moet verhuizen, kunt u ondersteuning krijgen bij de verhuizing. Deze verhuiskostenvergoeding valt onder de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). 

GEBRUIK MAKEN VAN DE WMO VOOR UW VERHUIZING

Een van de meest gebruikte tegemoetkomingen bij verhuizingen is de WMO: de wet maatschappelijke ondersteuning. Deze kunt u bij uw huidige gemeente aanvragen. Let wel op: bij een verhuizing naar een andere gemeente kan het zijn dat de hoogte van de WMO wijzigt. Dit kan namelijk per gemeente verschillen. Het is daarom verstandig om vooraf goed te informeren naar de hoogte; zo voorkomt u vervelende verrassingen.

U kunt aanspraak maken op de WMO verhuiskostenvergoeding wanneer u om een medische reden genoodzaakt bent om te verhuizen. Dit kan bijvoorbeeld wanneer u een traplift nodig heeft en dit in uw huidige woning niet mogelijk is, of wanneer uw huidige woonsituatie niet rolstoelvriendelijk te maken is. 

Om in aanmerking te komen voor de verhuiskostenvergoeding in het kader van de WMO, moet u aan enkele voorwaarden voldoen. Zo dient uw medische probleem aantoonbaar en van langdurige aard te zijn. De WMO kan alleen gebruikt worden voor verhuizingen binnen Nederland en als u momenteel zelfstandig woont en ook blijft wonen in uw nieuwe woning. Meer informatie over de voorwaarden en de hoogte van de verhuiskostenvergoeding kunt u inwinnen bij uw gemeente.

Bij een zorgverhuizing is het van belang om extra voorzichtig te werken. Wij hebben vele zorgverhuizingen gedaan en onze ervaring heeft ons geleerd dat wij deze verhuizingen zien als een tijdelijke overname van de zorg. Niet alleen voor degene die gaat verhuizen, ook voor familieleden kan het een emotionele overgang zijn. 

VERHUISKOSTEN VOOR EEN VERHUIZING IN GRONINGEN

Koops Verhuisgroep is veelvuldig actief bij verhuizingen in Noord-Nederland. Zo helpen wij zeer regelmatig bij verhuizingen in steden als Groningen, Assen en Emmen. Wij zijn centraal gevestigd, in Assen. Wilt u graag weten wat de verhuiskosten voor uw verhuizing in Groningen zijn? Dat is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afstand, de grootte van uw inboedel, eventuele inboedelopslag en meer. We helpen u graag met een gratis en vrijblijvende offerte, neem hiervoor contact met ons op!

INBOEDELOPSLAG VOOR DE TIJDELIJKE OPSLAG VAN UW SPULLEN

Een van de vragen die we regelmatig krijgen bij verhuizingen in Groningen is de mogelijkheden voor het tijdelijk opslaan van een deel van de inboedel. Wij bieden verschillende soorten opslag aan. Moeten uw spullen tijdelijk opgeslagen worden, bijvoorbeeld omdat u ter overbrugging tijdelijk ergens anders moet verblijven? Dan is het voordelig om uw spullen in een van onze wissellaadbakken van maar liefst 50 m3 op te slaan. Deze grote laadbak wordt bij uw oude huis geplaatst, wij vullen deze dan met uw inboedel. De laadbak wordt vervolgens in onze opslagloods gezet en wanneer u de inboedel weer nodig heeft, kunnen we deze bak zó naar uw nieuwe woning brengen.

Tevens bieden we opslagcontainers van 6 m3 aan. Deze worden gevuld bij uw huidige woning en in onze opslagplaatst 24 uur per dag onder cameratoezicht bewaakt opgeslagen. 

Wilt u tijdens de overbruggingsperiode bij uw opgeslagen spullen kunnen? Dan is ons self storage boedelhotel Plexat in Assen een goede keuze. Hier kunt u kiezen voor verschillende formaten opslagruimtes. Het gehele boedelhotel is verwarmd en beveiligd. 

ZAKELIJKE VERHUIZINGEN

Gaat u met uw bedrijf verhuizen en bent u de verhuiskosten op een rijtje aan het zetten? Iedere verhuizing is anders en dat geldt zeker voor zakelijke verhuizingen. Verhuist u bijvoorbeeld binnen uw huidige pand naar een ander afdeling en heeft u hulp nodig met het verhuizen van veel spullen of zware machines? Of verhuist u naar een nieuw pand of zelfs naar een andere stad? 

Om u een helder overzicht van de verhuiskosten te kunnen geven, komen we graag eens bij u langs voor een vrijblijvend gesprek. Tijdens zo’n adviesgesprek nemen we alle details met u door en bespreken we uw specifieke wensen. Wij hebben jarenlange ervaring met zakelijke verhuizingen en we zijn bijzonder flexibel. Voor ieder type verhuizing hebben we uitgebreide draaiboeken klaarliggen. Daardoor kunnen we goed met u meedenken en snel schakelen wanneer dat nodig is. Op basis van alle informatie maken wij geheel vrijblijvend een offerte op maat.

VERGEET NIETS MET ONZE HANDIGE VERHUISCHECKLIST

Het abonnement voor uw krant overzetten naar uw nieuwe adres, de meterstanden doorgeven en uw verhuizing doorgeven bij de gemeente: bij een verhuizing komt héél veel kijken! Om u te helpen met alle drukte die er rondom een verhuizing ontstaat, hebben we een handige verhuis-checklist gemaakt. We hebben de lijst opgedeeld in verschillende tijdvakken. Zo weet u wat u 2 maanden van tevoren niet moet vergeten, wat er een week voor de verhuizing geregeld moet worden en vergeet u op de dag van de verhuizing zelf ook niets. 

Tevens vindt u op deze lijst tips om het inpakken van uw spullen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wist u bijvoorbeeld dat er speciale garderobedozen bestaan voor uw kleding? Bekijk hier de verhuis checklist: zo heeft u de verhuizing volledig onder controle!

MAAK UW VERHUISKOSTEN INZICHTELIJK: NEEM CONTACT MET ONS OP

Heeft u vragen over onze dienstverlening of wilt u graag uw verhuiskosten inzichtelijk maken? We maken graag een vrijblijvende offerte op maat voor u. Neem contact met ons op, dan plannen we een afspraak in om uw verhuizing en uw wensen door te spreken. Ons team staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en om u te helpen met uw verhuizing!

Koops verhuisgroep: