Verhuiskosten: waar moet u rekening mee houden?

Bij een verhuizing komt veel kijken. Van praktische zaken als het overzetten van abonnementen en het regelen van verhuisdozen tot ingewikkeldere dingen, zoals het inschatten van de verhuiskosten. Koops Verhuisgroep is dé verhuisspecialist van Noord-Nederland. Wij kunnen u onder andere helpen met verhuizingen in Groningen en vele andere locaties in het noorden van Nederland. Ook voor inboedelopslag in steden als Groningen, Assen en Emmen wij uw partij. 

Hoe kunt u de verhuiskosten berekenen?

Iedere woonsituatie is uniek en dat geldt ook voor iedere verhuizing. We helpen u graag vooraf met het berekenen van uw verhuiskosten, zodat u achteraf niet voor een vervelende verrassing komt te staan. De verhuiskosten bestaan uit verschillende onderdelen. De grootte van uw inboedel is een belangrijke factor en ook de afstand naar uw nieuwe woning is van belang. Is het nodig om uw inboedel tijdelijk op te slaan? Geen probleem! Graag bespreken wij vooraf uw situatie met u. Op basis van uw wensen en omstandigheden maken we een offerte op maat. 

Wij hebben ervaring met allerlei soorten verhuizingen.

Wat is de WMO verhuiskosten vergoeding?

Wanneer u vanwege medische redenen genoodzaakt bent om te verhuizen, dan kunt u daar een vergoeding voor aanvragen: Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Wanneer u bijvoorbeeld een rolstoel nodig heeft en uw huidige woning niet rolstoelvriendelijk is, is het helaas soms nodig om te verhuizen. Er zijn verschillende voorwaarden om in aanmerking te komen voor de WMO verhuiskostenvergoeding:

  • Uw medische probleem is van langdurige aard en aantoonbaar;
  • Uw medische beperking maakt het noodzakelijk om te verhuizen;
  • U was nog niet bekend met de medische beperking toen u uw huidige huur- of koopcontract tekende;
  • Momenteel woont u op uzelf en ook in uw nieuwe woning gaat u zelfstandig wonen;
  • De verhuizing is binnen Nederland.

Twijfelt u of u in aanmerking komt voor de tegemoetkoming? Onze experts kijken graag met u mee: neem contact met ons op.

Waar moet u rekening mee houden tijdens het verhuizen?

Natuurlijk zijn de kosten van de verhuizing iets om goed in kaart te brengen. Wij komen graag eens bij u langs om te overleggen over uw situatie. Samen kijken we naar uw wensen en enkele praktische zaken, zoals het formaat van uw huidige en uw nieuwe woning en de verhuisafstand. Daarnaast zijn er nog meer zaken die geregeld moeten worden voor, tijdens en na uw verhuizing. Wij hebben een handige verhuischecklist gemaakt met álles waar u tijdens de verhuizing rekening mee moet houden.

Meer weten over verhuiskosten?

De overgang naar een nieuwe woonsituatie is altijd een grote stap en een verhuizing moet vooral soepel en zonder verrassingen lopen. Onze verhuizers hebben veel ervaring in allerlei soorten verhuizingen en we adviseren u graag vooraf, zodat u zeker weet dat er rekening wordt gehouden met uw verhuiswensen. Uiteraard gaan onze ervaren verhuizers zorgvuldig om met uw inboedel. Wilt u graag een op maat gemaakte offerte voor uw verhuiskosten? Neem dan contact met ons op

Koops Verhuisgroep: