Tips voor het verhuizen van zware spullen

Gaat u verhuizen? Leuk, maar ook een spannende periode waarin er veel op u afkomt. Van het inpakken van uw inboedel tot het verhuizen van zware en onhandige spullen: een verhuizing vraagt om een goede planning. Sommige dingen zijn erg lastig te verhuizen, zoals piano’s en antieke kasten. Deze spullen moeten met veel zorg behandeld worden, terwijl ze vaak erg zwaar en groot zijn. Het verhuizen ervan vereist ervaring en een grote verhuiswagen of aanhangwagen.

Koops Verhuisgroep helpt u hier graag bij. Onze ervaren verhuizers weten precies hoe ze uw spullen op een veilige en nette manier verhuizen naar uw nieuwe woning. Heeft u vragen over het verhuizen van zware spullen of wilt u graag hulp bij uw verhuizing? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Het verhuizen van uw piano

Als u graag piano speelt en een eigen piano heeft, dan wilt u deze natuurlijk graag meenemen met uw verhuizing. Piano’s zijn bijzonder zware en grote instrumenten, die ook nog eens erg gevoelig zijn. Het verhuizen van een piano is daardoor een lastige en zware klus.

Het verhuizen van een gewone piano kan meestal gedaan worden met twee mensen, met behulp van een pianokar. Door de piano op een pianokar te plaatsen, kunt u hem vervolgens gemakkelijker rollen. Let bij het verplaatsen goed op drempels en andere hoogteverschillen: de piano kan van de pianokar afschuiven. 

Heeft u een vleugel? Dan raden we aan om deze met minimaal 3 personen te verhuizen. 

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het verhuizen van uw piano? Het team van Koops staat voor u klaar. Wij zetten onze ruime ervaring graag voor u in om uw piano of vleugel veilig te verhuizen. We houden rekening met het formaat van uw piano, zodat deze altijd mee kan in onze verhuisauto. Met speciaal beschermmateriaal, zoals piano- en/of vleugelhoezen, een pianokar en bij een vleugel een vleugelplank, zorgen we ervoor dat de piano en/of vleugel goed beschermd in uw nieuwe woning aankomt!

Uw wasmachine en droger verhuizen

Wasmachines en drogers zijn zware en vooral onhandige items om te verhuizen. De apparaten moeten afgekoppeld worden van het water en de slangen moeten netjes meekomen. Dit kunt u doen door ze met seal (nooit met tape) vast te plakken aan het apparaat. Zorg er ook voor dat de deur van het apparaat dicht zit en met krimpfolie geseald wordt, zodat deze tijdens het transport niet open kan schieten.

Het verhuizen van deze grote apparaten werkt het fijnst met een steekwagen. Met sterke spanbanden kunt u de wasmachine of droger vervolgens vastzetten aan de steekwagen.

We helpen u graag met het verhuizen van uw wasmachine en uw droger. We zorgen ervoor dat uw apparaten afgekoppeld en veilig door uw woning gemanoeuvreerd worden en vervolgens verhuisd worden naar uw nieuwe woning. Hier plaatsen we de wasmachine en droger op hun nieuwe plek, zodat u er na de verhuizing weer onbezorgd gebruik van kunt maken.

De keuken: uw koelkast en vriezer verhuizen

Het verhuizen van de spullen in uw keuken bestaat uit verschillende onderdelen. Bestek, borden en de inhoud van uw keukenkastjes kunt u het beste in stevige verhuisdozen of kratten verhuizen. Beschikt u daarnaast over een losse koelkast en vriezer? Dan wilt u deze ook graag mee verhuizen. 

Zorg ervoor dat de apparaten leeg zijn en dat de glasplateaus verwijderd zijn. Zet een dag van te voren uw koelkast met vriesvak of uw vriezer uit, zodat het vriesdeel kan ontdooien. Doet u dit niet, dan kan het ijs ontdooien en gaan lekken, zeker bij een verhuizing op een warme dag of over een grote afstand,. 

Bij het verhuizen van een koelkast en een vriezer is het van belang dat deze rechtop blijven staan. Het vervoeren naar uw verhuiswagen of aanhanger werkt het makkelijkst met een steekwagen. Afhankelijk van het type koelkast of vriezer, kunt u deze na plaatsing op uw nieuwe adres direct of na enkele uren weer aanzetten. U kunt hiervoor het beste de gebruiksaanwijzing van uw apparaat raadplegen.

Hoe kunt u kasten het gemakkelijkst verhuizen?

U heeft waarschijnlijk verschillende soorten kasten in huis. Van kledingkasten tot tv-meubels en wellicht zelfs een prachtige antieke kast: dit zijn vaak zware en lastig te verhuizen meubels. 

We hebben onze tips voor het verhuizen van kasten voor u op een rijtje gezet.

  • Haalt u de kast uit elkaar? Houdt de schroeven dan bij elkaar in een stevig (plastic) zakje en plak deze op de kast
  • Houdt de verschillende onderdelen van de kast bij elkaar door ze aan elkaar vast te plakken of bij elkaar te houden met spanbanden
  • Zorg ervoor dat lades leeg zijn
  • Seal de lades aan de kast, zodat deze niet open en dicht kunnen gaan tijdens het vervoeren
  • Zware kasten kunnen het handigst vervoerd worden op hondjes
  • De inhoud van uw kledingkast kunt u handig vervoeren in speciale garderobedozen
  • Heeft u grote, zware kasten? Kijk dan goed op of deze door deuropeningen past! 

Bij het verhuizen van uw inboedel nemen we uiteraard ook al uw kasten mee. We zorgen hierbij voor beschermend materiaal voor uw antieke kasten en dressoirs, zodat ze in perfecte staat aankomen in uw nieuwe woning. 

Verhuizen hoeft geen zware klus te zijn

Bij een verhuizing komt veel kijken. U bent druk bezig met uw nieuwe woning, waar van alles moet gebeuren. Daarnaast zijn er allerlei praktische zaken zoals het regelen van internet en telefonie op uw nieuwe adres en het overzetten van abonnementen. Ook moet uw gehele inboedel ingepakt worden én moeten uw spullen verhuisd worden naar uw nieuwe woning. 

Het team van Koops zorgt ervoor dat uw verhuizing geen zware klus voor u wordt. We helpen u graag met het verhuizen van al uw zware spullen, zoals piano’s, wasmachines en drogers en kasten. We komen graag eens bij u langs om uw wensen door te spreken. Tijdens dit gesprek maken we direct een inschatting van uw inboedel en een overzicht van grote en zware spullen, zodat we het juiste type vervoer voor uw verhuizing kunnen regelen.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

Koops Verhuisgroep: