Tips voor het verhuizen van senioren

Een seniorenverhuizing valt vaak niet mee; verhuizen neemt veel tijd in beslag en kan veel stress veroorzaken. Zeker bij het verhuizen van senioren kan dat een emotionele gebeurtenis zijn. Met onze tips maakt u een seniorenverhuizing plezieriger en zorgt u ervoor dat de verhuizing snel en soepel verloopt.

Voorkom verhuisstress bij een seniorenverhuizing met een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is ook bij een seniorenverhuizing het halve werk. De voorbereiding begint al bij het uitkiezen van een nieuw plekje. Als u dit nog niet heeft gedaan, is het van belang om te kijken naar de toegankelijkheid van de woning. Zo kunnen bijvoorbeeld een traplift, wandbeugels en brede deuren erg handig zijn. Wanneer u al wel een huis op het oog heeft waar deze voorzieningen niet aanwezig zijn, kunt u ervoor kiezen om deze alsnog te laten monteren.

Wat doet u met uw spullen?

Wanneer u kleiner gaat wonen, kan het zijn dat er niet genoeg ruimte is om alle spullen mee te nemen. Wat doet u met de spullen die níet meegaan? Er zijn allerlei opties te bedenken:

  • verkopen
  • opslaan
  • weggeven
  • storten

Wanneer u spullen niet langer nodig heeft, kunt u deze verkopen. Dit kan op bijvoorbeeld op een rommelmarkt of via een website als marktplaats. Ook een kringloopwinkel is een goede optie om uw overtollige spullen naartoe te brengen. Zo kunt u iemand blij maken met de spullen die u niet langer nodig heeft! 

Opslag van de inboedel bij een seniorenverhuizing

Wilt u (tijdelijk) een deel van uw inboedel opslaan? Wij bieden verschillende oplossingen aan voor het opslaan van uw spullen. Tijdelijke opslag kan handig zijn wanneer u bijvoorbeeld naar een tijdelijke locatie als een tijdelijke zorginstelling gaat verhuizen. Als u uw spullen wel wilt houden maar er geen ruimte voor heeft, kunt u voor een inboedelopslag kiezen. Koops verhuisgroep heeft een verwarmde, geïsoleerde en beveiligde opslagruimte. Zo blijven uw spullen mooi, stofvrij en goed beschermd.

Verhuiskosten vergoeding voor verhuizing senioren

Wanneer u in verband met lichamelijke beperkingen niet meer in uw oude huis kunt wonen, heeft u mogelijk recht op verhuiskostenvergoeding van uw gemeente. De gemeente gaat dan kijken naar de voordeligste oplossing: het oude huis aanpassen of verhuizen naar een huis dat wel geschikt is. Als het verhuizen inderdaad de voordeligste optie is, heeft u recht op verhuiskostenvergoeding.

Full service seniorenverhuizing

Ons bedrijf bestaat uit verschillende verhuisbedrijven die gevestigd zijn in de omgeving van Assen, Groningen, Emmen en Veendam. Wij zetten ons in om u volledig te ontzorgen tijdens een seniorenverhuizing. Wij zorgen voor een snelle service die past bij uw situatie en wensen. Naast hulp bij het verhuizen van senioren kunt u bij ons terecht voor reguliere nationale verhuizingen en zelfs verhuizingen naar het buitenland.

Vraag anderen om hulp bij de verhuizing

Er zijn altijd werkzaamheden die voor senioren lastig uit te voeren zijn. Daarom is het verstandig om anderen om hulp te vragen. Dit zijn klusjes als het omzetten van abonnementen, het doorgeven van adreswijzigingen, het leggen vloerbedekking en het verven van muren. U kunt familie, vrienden en buren vragen om mee te helpen met deze werkzaamheden. Vraag ze ruim op tijd om hulp, zodat ze tijd voor u kunnen vrijmaken. Tip: zorg voor koffie met wat lekkers om ze te bedanken!

Checklist seniorenverhuizing

Wij hebben een verhuis-checklist gemaakt met handige tips voor iedereen die binnenkort gaat verhuizen. In deze checklist staan belangrijke dingen die u voor, tijdens en na de verhuizing niet moet vergeten. U kunt de checklist gratis downloaden. Vul uw e-mailadres in, dan sturen wij de checklist naar u op en kunt u deze thuis uitprinten. 

Meer informatie over het verhuizen van senioren?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over seniorenverhuizingen? Neem gerust contact met ons op! Onze medewerkers staan voor u klaar om u te helpen.

Koops Verhuisgroep: