Een geslaagde verhuizing: u vergeet niets met onze verhuischecklist

Rondom een verhuizing is er altijd van alles te doen. U bent druk met uw nieuwe woning, waar vaak nog van alles aan moet gebeuren, en uw inboedel moet geordend en ingepakt worden. Daarnaast komen er allerlei administratieve zaken kijken bij een verhuizing; van het regelen van verzekeringen tot het overzetten van abonnementen en het doorgeven van de oude meterstanden. Wij hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van verhuizingen. We hebben alle tips die we door de jaren heen verzameld hebben voor u op een rijtje gezet, in onze ultieme verhuischecklist!

Bekijk de verhuischecklist

Begin op tijd met het plannen van uw verhuizing

Een geslaagde verhuizing begint bij een goede planning: hier helpt onze verhuischecklist u mee. De checklist is handig opgedeeld in verschillende fases: van 2 maanden voor uw verhuizing tot de dag zelf. We hebben zelfs tips meegenomen voor ná uw verhuizing. 

Ruim van te voren, 2 maanden of zelfs eerder, kunt u bijvoorbeeld alvast contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij. Ook wanneer u graag hulp wilt bij het verhuizen van uw spullen, is het verstandig om in deze fase op zoek te gaan naar een geschikte partij. 

Wilt u graag hulp bij uw verhuizing?

Gaat u over een grote afstand verhuizen, heeft u een grote inboedel die mee moet of bent u op leeftijd? In veel gevallen is het aan te raden om een professionele partij in te schakelen die u ontzorgt rondom uw verhuizing. Als u verhuist naar een ander deel van het land of zelfs naar het buitenland, dan wilt u zeker weten dat uw inboedel in één keer meegenomen kan worden. Wij komen graag vóór de verhuizing eens bij u langs voor een kennismakingsgesprek en om de grootte van uw inboedel door te nemen. Zo kunnen we garanderen dat alles in één keer in onze vrachtwagen (of vrachtwagens) past.

De checklist helpt u tijdens het gehele verhuistraject

Naarmate de verhuizing dichterbij komt, neemt de verhuisstress vaak toe: er komt nou eenmaal veel kijken bij een verhuizing. Het is fijn om dan een duidelijke checklist bij de hand te hebben, zodat u een duidelijk overzicht heeft van alles wat er bij de verhuizing komt kijken.

Ruim voordat u gaat verhuizen is het verstandig om alvast te beginnen met administratieve zaken, zoals het regelen van internet en telefonie op uw nieuwe adres. Ongeveer een maand voor de verhuizing begint het inpakken van spullen die u de komende tijd niet zult gebruiken. Een week of twee voor de verhuisdag begint het echte inpakken en op de laatste dagen voor de verhuizing wilt u vooral tijd hebben voor andere zaken. Wellicht moeten er kasten uit elkaar gehaald worden, uw bed moet op de verhuisdag zelf uit elkaar geschroefd worden: het is fijn als het inpakken van uw spullen in deze fase gedaan is. 

Ook na de verhuizing zijn er allerlei dingen om rekening mee te houden. U moet zich bijvoorbeeld inschrijven op uw nieuwe adres en eventuele gehuurde verhuisdozen uitpakken en terugbrengen. Al deze punten en nog veel meer heeft u bij de hand met de checklist.

Praktische tips voor het inpakken

Een van de meest tijdrovende klussen rondom een verhuizing is het inpakken van uw inboedel, daarom is het fijn om het inpakken in fases te doen. Ruim van te voren kunt u alvast beginnen met het inpakken van spullen die u pas na de verhuizing weer nodig heeft, bijvoorbeeld uw wintersportkleding of uw schaatsen. Iedere keer dat u naar uw nieuwe woning gaat, kunt u alvast een deel van deze spullen meenemen: dit scheelt op de verhuisdag zelf.

Handig inpakken met een geordend systeem

Een goede planning en een geordend systeem helpen enorm bij het inpakken. 

  • Het helpt om iedere kamer in uw nieuwe huis een nummer te geven en op iedere verhuisdoos het nummer te noteren van de kamer waar de doos naartoe moet. Zo is het voor de verhuizer en voor uzelf duidelijk op de verhuisdag zelf. 
  • Verhuist u kastjes of andere meubels met een slot met een sleutel? Plak de sleutel met sterke plakband aan het meubel vast. 
  • Twijfelt u of u voldoende verhuisdozen heeft? Koop tijdig nieuwe: het is erg onpraktisch om tijdens het inpakken zonder dozen te zitten. 

In onze verhuischecklist vindt u nog veel meer tips voor het inpakken van uw spullen.

Naar de verhuischecklist

De verhuischecklist altijd bij de hand: download onze app

U kunt onze verhuischecklist per e-mail ontvangen en afdrukken, zo heeft u de lijst fysiek bij zich. Om het u nog makkelijker te maken, hebben we de VerhuisApp gemaakt: zo heeft u de gehele verhuischecklist altijd bij de hand op uw telefoon. In de app kunt u per verhuisfase de zaken afvinken die u gedaan heeft. Mist u een taak in de app? Dan kunt u deze zelf toevoegen.

De app is verkrijgbaar voor iPhones en voor Android telefoons.

Koops Verhuisgroep staat voor u klaar

Koops Verhuisgroep ontzorgt u gedurende uw verhuizing. We gaan graag met u in gesprek over uw verhuizing en hoe u deze wilt inrichten. Onze ervaren verhuizers werken met respect voor uw inboedel en voor uw woning. We begrijpen dat een verhuizing stressvol kan zijn, daarom nemen we u zoveel mogelijk werk uit handen. We hebben ervaring met allerlei soorten verhuizingen en randzaken, zoals:

Gaat u met uw bedrijf verhuizen naar een nieuw pand of heeft u een interne verhuizing? Ook daarbij ondersteunen we u graag. Neem contact met ons op om uw wensen door te spreken.

Koops Verhuisgroep: