10 tips voor een vlekkeloze verhuizing

Gaat u binnenkort verhuizen? Het blijft vaak een grote klus en u kijkt er waarschijnlijk tegenop, want waar moet u beginnen? Op deze pagina geven we 10 tips voor een vlekkeloze verhuizing. 

Tip 1: Planning 

Het belangrijkste voor een bijna stressvrije verhuizing is het plannen van uw verhuizing. Er moet met meer dingen rekening gehouden worden dan dat u in eerste instantie denkt. Wat moet er allemaal ingepakt worden? Passen alle spullen door de voordeur, of moet alles van 7 hoog naar beneden gesjouwd worden? Begin alvast met het inkopen van verhuismateriaal zoals verhuisdozen, zodat u op tijd kan beginnen met inpakken.

Tip 2: Wijzigen van uw adres

Het is in Nederland verplicht om uw adres te wijzigen, zelfs als u in dezelfde gemeente blijft wonen. Dit is niet moeilijk, maar moet wel even gebeuren. Wacht hier niet te lang mee, want het duurt vaak wel een tijdje totdat de gemeente dit heeft doorgevoerd. Krijgt u bijvoorbeeld huurtoeslag dan is het ook verstandig om zo snel mogelijk uw verhuizing door te geven, want anders zit u de eerste maanden zonder huurtoeslag. Via Google typt u de gemeente in en daarachter verhuizing doorgeven, vervolgens krijgt u bovenaan de website van uw gemeente te zien en hier geeft u uw verhuizing door. Makkelijk toch! 

Tip 3: Doe de verhuisdozen niet té vol 

Verhuisdozen zijn stevig gemaakt en kunnen een hoop dragen. Toch blijft een verhuisdoos een stuk karton en zit er altijd een limiet aan wat u erin kan doen. Hierdoor voorkomt u dat de bodem van de verhuisdoos doorzakt, want daar wordt niemand blij van. Wilt u uw boeken in verhuisdozen stoppen? Zorg er dan voor dat u de boeken verspreid over meerdere dozen, zodat de onderkant niet doorzakt. 

Tip 4: Opslag 

Heeft u uw huis al verkocht, maar moet u een periode overbruggen totdat u in het nieuwe huis kan? Dan is een inboedelopslag de ideale manier om uw spullen tijdelijk in op te slaan. Bij Koops Verhuisgroep hebben we drie manieren om uw spullen in op te slaan. Op deze pagina leest u alle drie manieren en komt u erachter wat het beste bij u past. 

Tip 5: Vervoer 

Om uw spullen te verhuizen is ook passend vervoer nodig. Past het in uw auto of is toch een groter busje of aanhanger nodig? Door Koops Verhuisgroep in te schakelen hoeft u niet meer na te denken over het vervoer, want dit regelen wij. Vraag een offerte aan en wij nemen binnen 24 uur contact met u op over de grootte van uw inboedel, zodat we een goede inschatting kunnen maken. 

 

Tip 6: Materiaal 

De juiste hulpmiddelen bij uw verhuizing kunnen zwaar werk verlichten. Denk hierbij aan een hondje of steekkar. Als u ons inhuurt voor uw verhuizing dan hoeft u niet na te denken over dit soort zaken. Wij zorgen namelijk voor al deze hulpmiddelen. 

Tip 7: Hulp 

Veel handen maken licht werk. U kunt uw familie, vrienden of kennissen vragen om u te helpen met het verhuizen, maar misschien zijn zij niet zo voorzichtig als dat u zelf bent. Bij Koops Verhuisgroep zijn wij getraind in het zorgvuldig verpakken en verhuizen van uw spullen. Wij zijn aangesloten bij erkende verhuizers en daardoor bent u verzekerd tot €100.000 voor uw spullen. 

Tip 8: Breekbare spullen 

Het is niet verstandig om servies en glaswerk los in een verhuisdoos te stoppen. Zorg ervoor dat al de breekbare spullen worden verpakt in papier of bubbeltjesplastic. Heb je geen papier ter beschikking? Rol dan uw breekbare spullen in een handdoek, theedoek of kledingstuk. Zorg er daarnaast ook voor dat de breekbare spullen onder in de verhuisdoos zitten en maak de doos niet te zwaar. 

Tip 9: Parkeergelegenheid

Zorg ervoor dat er vlak bij uw woning parkeergelegenheid is, want het is zonde om uw energie te verspillen aan een paar meter extra lopen. Een verhuizing is namelijk al zwaar genoeg. Als u uw verhuizing laat uitbesteden aan ons, dan zorgen wij voor een vergunning om de verhuis vrachtwagen te mogen parkeren. 

Tip 10: Besteed je verhuizing uit aan Koops Verhuisgroep

Voor uw eigen gesteldheid is het natuurlijk fijn om de verhuizing over te laten aan Koops Verhuisgroep. Wij garanderen een vlekkeloze verhuizing door onze jarenlange ervaring en goed opgeleid personeel. Dus wilt u zeker zijn van een stressloze verhuizing? Vraag dan direct een offerte aan en binnen 24 uur krijgt u antwoord! Of neem contact met ons op en we bespreken direct de mogelijkheden. 

Koops Verhuisgroep: